26 november 2023 : Dames Vk Egem - Kfc Rumbeke : 5-1
De overvloedige regen van de voorbije weken zorgde ervoor dat het terrein er zwaar en moeilijk bespeelbaar bij ligt.
De bezoekers hebben er in de beginfase blijkbaar het minst last van want tot 2 maal toe kan er een speelster alleen op doel gaan. Gelukkig is Lore attent en kan ze telkens redding brengen.
Na die aarzelende start komt Egem langzamerhand beter in de wedstrijd. De eerste kans is voor Roos, de keepster redt en een verdedigster kan in hoekschop werken.
Na 18 min. stuurt Dani Lien weg op de rechterflank, haar voorzet wordt door Tiff binnen gekopt : 1-0.
4 min. later zien we een prima aanval van de thuisploeg. Dani vindt Tiff, die kapt zich vrij en trapt hoog en onhoudbaar in doel binnen : 2-0.
Egem blijft op zoek gaan naar een extra doelpunt maar dit lukt net niet. Marthe kopt een voorzet van Melissa tegen de deklat en de doelvrouw kan nog net een schot van Roos over de lat tikken, we gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

De eerste kansen in de tweede helft zijn voor Egem maar de doelvrouw kan pogingen van Tiff en Lien onschadelijk maken.
In de 10de min. zet Tiff zich door, legt de bal klaar voor Melissa en die trapt de bal, net van buiten de 16, onder de deklat binnen : 3-0.
Rumbeke kan kort daarna milderen wanneer een slechte controle van Lore, door de staat van het terrein, in de voeten van Efleuri Depape belandt en die laat deze kans niet liggen : 3-1.
Egem moet een tijdje bekomen van dit tegendoelpunt maar in de 65ste min kan Tiff een mooie combinatie via Danni, Melissa en Roos afronden met een schot in de winkelhaak : 4-1, een hattrick voor Tiff.
Wanneer Kaat een afgemeten pass verstuurt naar Tiff kan Lien de voorzet binnen leggen : 5-1.
Ondanks nog pogingen van Tiff, Charlotte en Lien wijzigt de score niet meer.

Na een aarzelende start wint Egem uiteindelijk verdiend en kan het, ondanks het slecht terrein, terugkijken op een prima prestatie.
Zaterdagavond worden we in Racing Waregem verwacht, supporters op post !