09 oktober 2021 : Dames Vk Egem - Fc Gullegem : 3-1
Deze morgen moesten onze U-16 het opnemen tegen het sterke Gullegem.
De heenmatch werd nipt (en misschien niet volledig verdiend) met 4-3 verloren dus we hadden nog iets goed te maken.
De dag van de wedstrijd begon met slecht nieuws, Davine, die vrijdagavond gevallen was met de fiets, moest jammer genoeg verstek geven wegens te veel last van de val.
Zo vielen we voor de wedstrijd meteen met 10 en kon het plannetje van trainer Jordie al meteen in de prullenmand…

Toch bleven we positief en met enkele aanpassingen begon DVK Egem sterk aan de wedstrijd. Gullegem werd meteen onder druk gezet, en de meisjes lieten hen niet toe te voetballen.
Gullegem kwam op die manier niet in hun spel, en Egem begon meer en meer de wedstrijd in handen te pakken.
Na 10 min in de eerste helft kwam de bal bij een goed spelende Lorie terecht, die versnelde en trapte hard op doel. De doelvrouw van Gullegem had alle moeite van de wereld maar de geloste bal werd net niet binnen gewerkt.
Egem bleef het betere van het spel brengen, en bij een volgende aanval speelt Lorie hard en goed in op Lot, die de bal in één tijd naast de uitgekomen doelvrouw steekt en zo Egem verdiend op 1-0 zet. Gullegem zet daar niet veel tegenover, ze proberen het vooral met lange ballen, maar de verdediging, onder leiding van een goeie Marthe en een sterke Jade en Jute die hun tegenstander geen millimeter ruimte geven, staat stevig op hun benen.

De 2e 20 min gaat Egem gewoon verder op hun elan, ze zijn voetballend de betere ploeg en gaan op zoek naar de 2-0. De komt er voorlopig niet, omdat Gullegem nu iets beter verdedigt.
Een goede schietkans voor Zoë wordt nog in extremis gepakt door de doelvrouw, en ook een goede hoekschop kan door Talitha net niet binnen gekopt worden.
Aan de overkant blijft de verdediging baas over de aanvallers. Kyara, die Jute komt aflossen, moet net als Jute tegen haar natuur in verdedigen, maar net als Jute doet ze dat perfect, en als de bal al eens doorgaat kunnen we nog altijd rekenen op een sterk spelende Jitse.
Net voor de rust pikt Lorie nog eens de bal op in het middenveld, ze wordt niet meteen aangevallen en kan oprukken naar doel. Haar harde trap gaat mooi overhoeks binnen. Egem 2-0 voor net voor de rust.

Na de rust moet Gullegem komen, ze doen dat ook met “sturm en drang” . Enkele gevaarlijke acties voor doel worden onschadelijk gemaakt door Jitse en haar verdediging, en als er dan toch eens een bal doorgaat brengt de paal nog redding.
Egem overleeft de eerste 10 minuten de storm, maar moet dan toch de aansluitingstreffer prijs geven. Een verre vrije trap wordt niet goed ingeschat, de muur gaat veel te ver van de bal staan en er wordt geen speler aangeduid om druk te zetten op de speler van Gullegem…
Zo kan de kapitein van Gullegem rustig aanleggen, het schot veranderd nog van richting waardoor Jitse kansloos is en het 2-1 wordt. (Klein momentje van concentratie verlies… )
Gullegem gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker waardoor Egem onder druk komt te staan. Zo ontstaat er natuurlijk ook ruimte om op de counter te spelen.
Na een goeie tegenactie wordt Lot tegen de grond gewerkt. Vrije trap voor Egem. Lorie achter de bal en die pakt uit met een geweldig schot dat via de keeper van Gullegem en de lat in hoekschop belandt.
De afvallende bal van die hoekschop wordt door Talitha tegen de lat getrapt. Gullegem komt goed weg en blijft verder op zoek gaan naar de aansluiting, maar de verdediging geeft geen krimp.
Egem komt er zelfs via Talitha en Lot een paar keer gevaarlijk uit, maar de laatste pass komt voorlopig niet aan.
Egem blijft loeren op die ene goeie counter, en na een aanval van Gullegem gaat het plots razendsnel. De bal wordt in de loop meegegeven met Lorie, die behoudt het overzicht en speelt knap diep naar Manon. Manon met de goeie controle, komt oog in oog met de doelvrouw, blijft ijzig kalm en plaatst de bal mooi overhoeks binnen. 3-1 en de buit zo goed als binnen.

Gullegem probeert nog, maar komt niet meer tot de aansluiting. Zo wint Egem verdiend met 3-1.

Proficiat aan de ploeg! Inzet en mentaliteit waren TOP!