10 oktober 2021 : K.E. Wervik - Dames Vk Egem : 3-0
Met Wervik kregen we een ploeg die hun vorige 3 wedstrijden (ze waren al enkel keren bye) vlot gewonnen had en dit met een gemiddelde van 7 doelpunten per wedstrijd. Onze dames zijn echter ook goed aan het seizoen begonnen, dus maakten we ons op om naar een mooie wedstrijd te kijken.

De thuisploeg neemt meteen de wedstrijd in handen met vlot samenspel, stevige duels en vlugge flanken. Egem heeft het er in de beginfase moeilijk mee, er wordt soms te paniekerig uitgevoetbald.
Het is dan ook geen grote verrassing dat Wervik op voorsprong komt . Marine Groulez wordt centraal voor doel afgezonderd en ze plaatst de bal naast onze doelvrouw : 1-0 na 6 minuten.
Na een kwartier zien we de eerste aanvalspoging van Egem, maar de voorzet van Camille wordt afgeblokt.
Egem komt wat beter in de wedstrijd en enige tijd later kan Camille enkel gestopt worden door haar aan het truitje vast te houden, maar tot ieders verbazing geen fout volgens de scheids. Er zijn er die hier vorige week geel voor kregen…
Dat Egem het de thuisploeg moeilijk maakt, wordt duidelijk als je de reactie van hun trainer hoort, die roept steeds luider en luider.
Net voor de rust zien we bijna de gelijkmaker. Na hoekschop van Marthe wordt de bal bijna in eigen doel verwerkt, we gaan rusten met een 1-0 achterstand.

De tweede helft start evenwicht, doch zonder veel doelgevaar. Een vrije trap van Marthe gaat over en aan de overkant komt Kirsten goed tussen en belet zo dat Wervik de voorsprong kan vergroten.
Langzamerhand neemt Egem de wedstrijd in handen maar echte kansen afdwingen lukt voorlopig niet.
Als trainster heb je dan 2 mogelijkheden : ofwel blijf je zo spelen en hoop je alsnog een kans te krijgen, ofwel neem je risico’s en probeer je zo op gelijke hoogte te komen.
Trainster Steffi kiest (terecht volgens mij gezien het spelbeeld) voor de 2de optie en gaat met 3 achteraan spelen.
Egem zet druk vooraan maar botst in de 78ste min. op een counter van Wervik die door Viriginie Plamont wordt afgewerkt : 2-0.
Net voor affluiten wordt het zelfs 3-0 wanneer Iris Pauwels op rechts mooi afwerkt en de bal naast Kirsten in doel trapt.

Een verdiende overwinning voor Wervik maar met een overdreven score gezien het spelbeeld. Egem had het in het begin moeilijk met het snelle en viriel spel van de thuisploeg, maar herpakte zich en mag terugblikken op een meer dan verdienstelijke wedstrijd met veel inzet.

Volgende week ontvangen we thuis Alveringem, supporters op post !