7 november 2021 : Fc Sint Joris Sport - Dames Vk Egem : 11-0
Bij St Joris lopen nog enkele bekenden rond van in de tijd toen mijn dochter nog bij Hoger Op Oedelem speelde, ideaal om daar een wedstrijdje van Egem mee te pikken.
Ik begon met veel enthousiasme de beginfases van de wedstrijd te noteren maar zag al vlug dat dit een bijna onmogelijke opdracht voor onze dames zou zijn.
Het was al een ganse puzzel om vrijdagavond 2 ploegen samen te stellen. Blessures, werk en (herfst)verlof zorgden ervoor dat de staff, mede dankzij 5 U15-speelsters, toch 2 ploegen van 12 konden samenstellen.
Murphy zorgde er echter voor dat er uiteindelijk nog 3 speelsters moesten afhaken waardoor onze ploeg met 10 de wedstrijd moest spelen, en dit tegen een ploeg uit de top 3.
De ruststand (5-0) en de eindstand (11-0) zijn dan ook wel verklaarbaar.

Toch wil ik de ganse ploeg en staff feliciteren met de aanpak van de wedstrijd.
De U15-speelsters kunnen terugblikken op een prima wedstrijd.
De ganse ploeg speelde met veel inzet , bleef knokken en speelde met een positieve ingesteldheid (ik heb geen enkele keren iemand horen “zagen” op het terrein). Wanneer het kon probeerden ze er al voetballend uit te komen, wat niet altijd evident was, chapeau hiervoor.

Maar het zware veld en de numerieke minderheid zorgden er wel voor dat het moeilijker en moeilijker werd voor onze dames, met de 11-0 als resultaat.
Volgende week krijgen we Rumbeke op bezoek, hopelijk kunnen we tegen dan wat speelsters recupereren.