5 december 2021 : Fc Beaufort Middelkerke - Dames Vk Egem : 1-4
Door de weersomstandigheden werd in de loop van de week de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasterrein van Westende. Bij Egem waren er, door diverse omstandigheden, veel afwezigen. Kelsey, Laury (U15) en Noor (U15) kwamen de kern vervolledigen.

We zien in de beginfase veel balbezit voor Egem, maar weinig doelgevaar. Aan de overkant noteren we een afstandsschot, maar geen probleem voor doelvrouw Kirsten.
Na een kwartier kan Camille aanleggen. Haar poging wordt afgeblokt maar de bal komt in de voeten van Noor die de 0-1 binnen trapt.
Egem blijft de wedstrijd domineren, een strakke vrije trap van Kelsey gaat maar net naast.
De laatste 10 min. probeert de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te komen, maar dit lukt niet. Eerst proberen ze het met een afstandsschot maar Kirsten bewijst terug dat ze een zeer betrouwbaar sluitstuk is en pakt klemvast.
Er volgt nog een gevaarlijke vrije trap net buiten de 16, maar Kelsey kan de bal weg koppen, we gaan de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft neemt Egem meteen de touwtjes terug in handen.
In de 56ste minuut zien we een goede doorsteekpass van Noor naar Nikka. Nikka trapt de bal naast de doelvrouw maar de bal kan nog net door een speelster voor de lijn weggehaald worden, het blijft 0-1.
5 min. later wordt het toch 0-2. Noor, die aan sterke wedstrijd bezig is, krijgt de bal van Camille en trapt, van net buiten de 16, mooi binnen.
In de 67ste minuut wordt Camille door Noor, op randje buitenspel, voor doel afgezonderd. Camille werkt de bal kalm voorbij de doelvrouw : 0-3.
In de 82ste min. verovert Noor de bal op de rechterflank, speelt terug Camille aan en die trapt de 0-4 op het bord.
De thuisploeg kan, net voor affluiten, nog scoren nadat een afstandsschot in de winkelhaak belandt, meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Egem wint verdiend deze uitwedstrijd en kan terugblikken op een wedstrijd met veel inzet en soms mooie combinaties en dito doelpunten.
Volgende week krijgen we de Cerkelladies op bezoek, supporters op post !