3 september 2023 : Dames Vk Egem - Ksv Bredene : 5-1
De eerste officiële wedstrijd voor onze beloften is een bekerwedstrijd tegen Bredene C.
De term “beloften” kan je letterlijk nemen want alle speelsters waren tussen de 15-17 jaar jong. Daarenboven kwamen 13 van de 14 speelsters uit onze eigen jeugdwerking wat ons toch wat trots maakt.
Onze beloften vliegen er meteen in met een prima aanval langs de flanken. De voorzet van Jutta wordt door Lentl op de paal getrapt. Er volgt nog heel wat geharrewar voor het doel van Bredene, maar scoren lukt niet.
Ook de volgende poging levert geen doelpunt op. Na pass van Lieke belandt de poging van Nika op de deklat.
In de 12de minuut lukt het wel. Nika zorgt, met een trap in de korte hoek voor de 1-0.
Egem blijft de best voetballende ploeg en wordt daar in de 20ste minuut voor beloond. Lorie speelt Lieke aan, haar voorzet wordt door Nika in doel gedevieerd : 2-0
3 minuten later verhoogt Lentl de score door op de juiste plaats te staan wanneer een poging van Nika op de paal belandt.
We gaan rusten met een verdiende 3-0 voorsprong.

Door de vele vervangingen aan beide kanten, haalt de kwaliteit van de tweede helft zeker niet het niveau van de eerste 45 min.
Lentl brengt, na een te korte terugspeelbal, de score op 4-0.
Kort daarna kan, na slordig uitverdedigen, Bredene milderen tot 4-1.
Net voor het einde belandt de bal, na een goede inspanning van Jeanine, bij Nika die de eindscore vastlegt : 5-1.

Een goede prestatie van onze youngsters zorgt ervoor dat we een rondje verder gaan in de beker. Volgende week moeten we op bezoek naar Heist (1ste provinciale), supporters op post !