1/16 finale van de beker van Wvl - 21 augustus 2022 : Ksv Rumbeke - Dames Vk Egem : 1-3
Voor de bekerwedstrijd werden we verwacht in Rumbeke, die dit seizoen de overstap maakt van 2de provinciale naar 1ste provinciale.
De eerste kans is voor Egem, na slecht ontzetten bij de thuisploeg kan Tiff op doel trappen maar haar schot gaat naast.
Enkele min. later probeert Jade het ook met een afstandsschot, de keepster tikt weg maar er is niemand gevolgd en Rumbeke kan de bal wegwerken.
Na 11 min. is er een prima doorsteekpass van Rumbeke, Lore komt gepast uit en werkt weg.
Op het kwartier zien we een prima aanval. Via Flore, Jade en Fleur belandt de bal bij Tiff, de bal gaat maar nipt naast.
Na 25 min. krijgt Egem een vrije trap. Melissa trapt de bal net onder de lat, maar de doelvrouw kan de bal nog overtikken. Ook bij de daaropvolgende hoekschop moet ze al haar kunnen boven halen om een doelpunt te vermijden, het blijft 0-0.
Daarna zien we veel goede wil bij Egem maar de laatste pass komt er niet echt meer uit, we gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Om iedereen voldoende speelkansen te geven, wordt er al vlug enkele wissels gedaan. Één van die wissels is Nikka en wanneer een voorzet van Tiff, na pass van Jade, bij Nikka belandt aan de 2de paal, is haar eerste baltoets meteen een doelpunt : 0-1.
Rumbeke gaat op zoek naar de gelijkmaker en wanneer een speelsters centraal afgezonderd wordt komt Lore net op tijd uit om de bal te ontzetten.
Egem loert nu op de counter en Nikka is dichtbij haar 2de treffer maar haar poging, na voorzet van Mona, gaat naast.
In de 69ste min. wordt een handsbal van Rumbeke niet gefloten. De bal belandt bij Delfien Depoortere en die trapt de gelijkmaker hoog in doel.
5 min. later wordt Tiff prima gelanceerd door Ahlopey maar de doelvrouw brengt redding.
De volgende poging van Tiff is wel raak. Flore speelt haar centraal vrij, Tiff omspeelt de doelvrouw en trapt de 1-2 binnen.
Het blijft spannend maar wanneer , in de 93ste min., Kelsey, na een prima interventie, de verdediging van Rumbeke wat in verwarring brengt, wordt de bal tegen het lichaam van Nikka getrapt waarna Nikka de 1-3 eindstand op het bord kan brengen.

Dit was een verdiende overwinning tegen een sterke tegenstrever na een prima wedstrijd.
Volgende week spelen we om 17u00 de volgende ronde van de beker en dit tegen Reningelst. Supporters op post !