28 maart 2024 : 1/2 finale Beker Wvl : Dames Vk Egem - Fc Menen United : 2-1
Voor de ½ finale van de bekerwedstrijd waren, buiten de blessures, Noor en Lieke niet beschikbaar. De kern werd aangevuld met Aurélie en Chloë.

In de competitie wonnen beide ploegen onderling één wedstrijd, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Menen start met windvoordeel en versiert al onmiddellijk een hoekschop, maar die levert geen doelgevaar op.

Het antwoord van Egem volgt al snel. Chloë gaat door op de linkerflank maar Nika en Lien komen net te kort om de voorzet te verlengen.

Egem neemt de wedstrijd in handen en in de 6de min. komen ze dicht bij de openingstreffer maar de bal kan nog net voor de lijn weggewerkt worden.

Menen kan niet echt profiteren van het windvoordeel want ze geraken maar moeilijk onder de druk van de thuisploeg. Jammer genoeg wordt er niet gescoord zodat we gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

In de 46ste minuut zet Chloë terug haar turbo aan, ze bereikt Nika in de 16, Nika legt de bal klaar voor Dani en met een hard schot over de grond plaatst ze de bal tussen doelvrouw en paal binnen : 1-0 en dit is zeker niet onverdiend.

Jammer genoeg kan Egem niet lang profiteren van de voorsprong want een hoekschop van Menen waait 3 minuten later rechtstreeks binnen.

Egem is eventjes van slag en Menen krijgt nieuwe moed na de gelijkmaker. Gelukkig vindt Egem al vlug het juiste ritme terug.

In de 69ste minuut is er een vrije trap voor Egem. Dani trapt de bal rechtstreeks op doel, de doelvrouw moet lossen maar staat wel op de juiste plaats bij de daaropvolgende poging van Melissa.

Uiteindelijk belandt de bal bij Ciëntha die de bal hoog in doel binnen trapt. Egem terug op voorsprong !

Menen komt in de 92ste minuut bijna op gelijke hoogte als een hoekschop op de deklat belandt en daarna kan weggewerkt worden.

Het blijft 2-1 en Egem mag verdiend door naar de finale die doorgaat op 1 mei. Tegenstrever wordt de winnaar van het duel Cerkelladies-Heule.

Bedankt aan de supporters voor de steun, we gaan die ook nodig hebben op 1 mei, dus noteer alvast die datum in jullie agenda.

Dit weekend zijn er geen wedstrijden, dus geniet van het Paasweekend !