28 januari 2024 : Dames Vk Egem - Kfc Damme : 1-1
Damme was de ploeg in vorm, ze verloren sinds 11 november geen enkele wedstrijd meer en stonden zo op 3 punten van Egem in het klassement.
Door blessures en ziektes begon Egem met een jong ploeg (gemiddelde leeftijd was 19 jaar) aan de wedstrijd. Bij Damme was er, met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar, meer ervaring in de ploeg.
Dit verschil werd al meteen duidelijk. Het eerste doelgevaar is voor Damme met een schot op de deklat.
Egem reageert met een schot van Nika dat net naast gaat maar moet daarna toch wel terugplooien.
We zien enkele stevige duels waarbij de thuisploeg toch iets te onzeker voetbalt. Damme komt dan ook verdiend op voorsprong. Na een hoekschop belandt de bal bij Lisa Bosteels en die trapt de bal hoog in doel : 0-1.
Net voor de rust houden we onze adem in wanneer een speelster van Damme alleen op doel kan maar gelukkig brengt Lore redding met de voet, we gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Egem begint goed aan de tweede helft en zet veel druk waardoor Damme er maar nog moeilijk uit komt.
In de 71ste minuut worden ze hiervoor beloond wanneer , na hoekschop, het schot van Kaat afwijkt op Tine Provoost en zo in doel gaat : 1-1.
In het laatste kwartier vindt Damme terug hun ritme en krijgt Egem het nog lastig, maar scoren lukt niet meer zodat we de wedstrijd eindigen met een gelijkspel.

Damme was de betere ploeg in de eerste helft, Egem nam de eerste 30 minuten van de tweede helft in handen.
Volgende week worden we om 15u00 in Menen verwacht, supporters op post !