26 maart 2023 : Sk Reningelst - Dames Vk Egem : 1-4
Door de afwezigheid van Bieke, Mona, Chloë, Elien en Kelsey had trainer Filip zorgen om de achterlinie op papier te zetten. Uiteindelijk viel de keuze op Febe (Charlotte), Tiele, Jade en Gaelle. Vooral voor Jade en Gaelle waren dit verrassende positiewissels maar uiteindelijk zouden de keuzes van Filip een schot in de roos zijn.

Ondanks dat er wat plassen op het terrein lagen, was het toch goed bespeelbaar.
Net voor de start van de wedstrijd roept de scheids wel nog eens iedereen bij zich om te vragen of er gespeeld zal worden gezien de grote plas water net voor de doellijn. Na een interventie met de “trekker” werd dit opgelost en kon de wedstrijd met 10 min. vertraging gestart worden.
Egem begint het best aan de wedstrijd. Na 4 min. is er appel voor strafschop na fout op Tiff, maar de scheids gaat er niet op in.
2 min. later zien we de eerste aanval van de thuisploeg. Kelly Phlypo wordt via de linkerflank aangespeeld en die trapt de voorzet onhoudbaar binnen : 1-0, Egem moet al vroeg achtervolgen.
In de 16 min. levert goed stoorwerk van Jullie en Tiff een kans op voor Lisa. Het schot van net buiten de 16 gaat hoog in doel : 1-1, alles te herdoen.
Beide ploegen zorgen daarna voor wat kleine doelkansen maar het is wachten tot net voor de rust voor we nog een doelpunt kunnen noteren.
Een voorzet van Lisa wordt door Jutta in doel gekopt : 1-2, meteen ook de ruststand.

Reningelst gaat in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker maar onze aangepaste verdediging plooit niet en Egem zorgt voor enkele verzorgde en prima tegenprikken.
Zo zien we, in de 56ste min. een slalom van Roos in de 16 waarna we de bal in doel zien verdwijnen. Eerst dachten we dat Jutta de bal in doel had verlengd maar achteraf bleek dat de poging van Roos via de paal in doel ging en dat Jutta die niet meer had aangeraakt, soit het staat wel 1-3.
Reningelst komt nog één keer dichtbij een doelpunt, maar Jitse stopt de poging.
Aan de overkant belandt een voorzet van Lisa richting 2de paal bij Febe. Febe legt de bal klaar voor Julie en die legt de eindcijfers vast : 1-4.

Een prima collectieve prestatie zorgden voor een verdiende overwinning, proficiat dames !
Volgende week krijgen we de leider Staden op bezoek, supporters op post !