25 februari 2024 : Sw Ladies Harelbeke - Dames Vk Egem: 0-5
Ondanks de vele blessures kon Egem een perfect rapport voorleggen in 2024 met 5 overwinningen en 1 gelijk spel.
Op een prima grasveld, we hebben de vorige wedstrijden al wat anders meegemaakt, begint Egem dominant aan de wedstrijd en dit zou het spelbeeld van de wedstrijd blijven.
Een voorbeeld hiervan is dat Egem in de 5de min. de eerste hoekschop kreeg. Harelbeke kreeg die pas in de 76ste minuut.
Nadat enkele doelpogingen, waaronder een prima solo van Marthe, in eerste instantie geen doelpunt opleveren is het in de 17de min. wel prijs. De doelvrouw kan een schot van Marthe wegtikken maar de bal belandt in de voeten van Noor die vanuit een scherpe hoek toch de 0-1 op het bord trapt.
8 min. later krijgen we de 2de assist van Marthe. We zien Lieke en Noor op de goede plaats staan bij de voorzet, maar het is uiteindelijk Lieke die Egem op een 0-2 voorsprong brengt, meteen ook de ruststand.

De tweede helft start met een doelkans voor Charlotte, haar schot gaat over.
Harelbeke probeert wel maar slaagt er niet om onze verdediging uit verband te spelen.
In de 72ste min. belandt een hoekschop uiteindelijk bij Lieke, die de bal naast de paal in doel trapt : 0-3.
Lieke heeft de smaak te pakken want na een prima combinatie tussen Marthe, Dani en Lieke kan Lieke de 0-4 op het bord trappen.
Kort daarna wordt een schot van Ciëntha nog geblokkeerd maar Lieke staat terug op de juiste plaats en zorgt, met haar vierde treffer van de dag, voor een 0-5 tussenstand.
Net voor affluiten zien we nog een schot van Melissa richting de winkelhaak gaan maar de doelvrouw redt knap zodat de wedstrijd wordt afgefloten met een 0-5 eindstand.

We zagen een veel beter voetballend Egem dan vorige week. Hopelijk is dit volgende zondag terug zo want dan krijgen we met Reningelst een moeilijke tegenstrever op bezoek, supporters op post !