24 september 2023 : Dames Vk Egem - Kvk Avelgem
Zondag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Net zoals in de beker (Damme en Reningelst) krijgen we ook bij de start meteen moeilijke tegenstrevers voorgeschoteld. Vandaag kregen we Avelgem op bezoek. Volgende week worden we in Damme verwacht en de week daarna ontvangen we Menen.

Na 2 min. houden we onze adem al even in wanneer balverlies ervoor zorgt dat Avelgem gevaarlijk kan uithalen. Gelukkig kan Ciëntha het schot blokkeren.
Wanneer even later de keepster van Avelgem de bal ontzet tegen de rug van Marthe, gaat de daaropvolgende poging van Frie naast.
In de 25ste min. is er terug een goede kans voor de thuisploeg. Tiff stuurt Dani centraal door maar de doelvrouw is iets sneller op de bal en kan wegwerken.
Ook bij de volgende actie, een schot richting winkelhaak van Lien, is de doelvrouw attent.
Ondanks dan Egem het meeste balbezit heeft, komt Avelgem af en toe gevaarlijk opzetten. Lore moet attent de bal overtikken om de 0 op het bord te houden, we gaan de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft is de eerste kans voor Egem maar de poging van Lien gaat voorlangs.
Kort daarna wordt een misverstand achteraan afgestraft en komt Avelgem op een 0-1 voorsprong.
Gelukkig kan Egem 5 min. later de bordjes terug in evenwicht brengen. Lien vindt Tiff centraal en die rondt mooi af : 1-1.
Een poging van Avelgem belandt nog op de paal en in de eindfase trapt Tiff de bal nog hoog in doel binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

De wedstrijd eindigt zo op een gelijk spel. We zagen terug een zoekend Egem die nog niet het goede ritme vindt en wat te slordig voetbalt.
Volgende week worden in Damme verwacht. Supporters op post !