23 oktober 2022 : Kdc Ruddervoorde - Dames Vk Egem : 2-6
Na de 6 op 6 wil Egem terug de 3 punten meenemen naar huis om zo terug wat proberen op te schuiven in het klassement.
Maar dit omzetten in de praktijk lukt in de beginfase niet zo goed en Ruddervoorde is de gevaarlijkste ploeg. Er is een attente verdediging en een goede Lore nodig om de 0 op het bord te houden.
Vooral hun hoekschoppen zorgen telkens voor gevaar. Zo moet Kelsey in de 14ste min. op de lijn redding brengen.
Egem speelt te overhaast en te slordig. Gelukkig begint het na een tijdje wat beter te gaan en worden er ook kansen gecreëerd maar pogingen van Melissa, Yade en Charlotte leveren geen doelpunt op.
Hierna neemt de thuisploeg de wedstrijd terug in handen maar ze vinden geen opening waardoor de 0 op het bord blijft tot de 44ste min. Fleur Roos aanspeelt op de linkerflank. Via de binnenkant van de paal brengt Roos zo Egem op voorsprong : 0-1.

Kort na de rust kan Steffi Lamont, aan de 2de paal, de bal in doel trappen : 1-1. Kort daarna haalt dezelfde speelster opnieuw uit. Dit keer redt de deklat Egem.
Wanneer, in de 58ste min. Ruddervoorde de bal achteraan niet weg kan werken, profiteert Lisa hiervan om de 1-2 te scoren.
De wedstrijd kantelt nu compleet. Fleur vindt Lisa op de linkerflank, Charlotte kan haar voorzet in doel trappen : 1-3 en het is nog niet gedaan want Lisa straft een foutje achteraan af : 1-4.
Fleur bekroont haar goede wedstrijd met een knap afstandsschot : 1-5, Egem scoort in een kwartier 4 doelpunten.
Bijna wordt het 1-6 wanneer een speelster van Ruddervoorde een hoekschop van Melissa bijna in eigen doel werkt, maar de doelvrouw redt knap.
Via een afstandsschot van Patricia Vanderbrigghe kan Ruddervoorde nog milderen tot 2-5.
Eindelijk wordt het nog 2-6 wanneer Charlotte terug een voorzet van Lisa voorbij de doelvrouw krijgt : 2-6, meteen de eindstand.

Egem had het moeilijk in de eerste helft tegen een goed spelende Ruddervoorde, maar maakte het verschil tijdens 15 dolle minuten in de 2de helft.
Volgende week krijgen we Damme op bezoek, aftrap om 13u00, supports op post !