22 oktober 2023 : Dames Vk Egem - Sw Ladies Harelbeke : 4-0
Als je de resultaten van Sw Ladies Harelbeke bekijkt, dan zie je dat dit een moeilijk te ontwrichten tegenstrever is.
Egem tankte vertrouwen op in Ruddervoorde en begint prima aan de wedstrijd maar Marthe heeft pech als haar schot op de paal belandt.
Het zit de thuisploeg in de beginfase niet mee want bij de volgende kans voor Egem treft Tiff de deklat.
Egem blijft dreigen. Een poging, na een combinatie Roos-Tiff, levert geen doelpunt op en ook een schot van Dani gaat over.
In de 24ste min. is de 1-0 bijna een feit maar na een mooie aanval kan de doelvrouw in 2 keer redding brengen.
In de daaropvolgende aanval krijgen we de eerste dreiging van Harelbeke maar het schot belandt in het zijnet.
Op het halfuur is er een hoekschop voor Egem. De doelvrouw misrekent zich wat op de voorzet van Dani en Marthe brengt Egem op een 1-0 voorsprong.
De eerste helft eindigt met een doelkans voor elke ploeg. Na wat geharrewar voor het doel van Egem belandt de nal uiteindelijk op de deklat en aan de overkant is er een goede redding van de doelvrouw op een afstandsschot van Lien.

In de tweede helft is de eerste doelpoging voor de bezoekers, maar zonder doelgevaar. Meteen daarna neemt Egem terug over en wanneer de doelvrouw een schot van Dani niet onder controle krijgt, kan Roos daarvan profiteren om de 2-0 te scoren.
Kort daarna zorgt een hoekschop van Harelbeke voor doelgevaar maar Lore brengt redding.
Daarna laat Egem de bezoekers terug in de wedstrijd komen maar gelukkig houdt onze verdediging stand en duurt dit dipje niet lang.
In de 66ste min. zien we een mooie uitgesponnen aanval van Egem. Roos legt de bal naast de doelvrouw maar de bal belandt op de paal en blijft dan voor de lijn hangen waarna Harelbeke kan ontzetten.
3 minuten later is er een te korte terugspeelbal naar Lore maar Harelbeke profiteert hiervan niet en trapt de bal naast.
Met een schot van Tiff, na pass van Lien, komt Egem op een 3-0 voorsprong en is de wedstrijd gespeeld. Harelbeke kan niet echt meer dreigen. De thuisploeg komt zelfs nog op een 4-0 voorsprong wanneer de doelvrouw een afstandsschot van Dani kan afweren maar Tiff staat op de juiste plaats en trapt de bal tegen de netten.

We zagen terug een collectieve goede prestatie met een verdiende overwinning als resultaat. Volgende week is er geen competitie, de week erop worden we op zaterdagavond in Reningelst verwacht. Supporters op post !