21 december 2023 : Dames Vk Egem - Kdns Heule B : 2-1
De kwarfinale van de beker van West-Vlaanderen, tegen Heule B, werd gespeeld op een terrein die op bepaalde plaatsen moeilijk bespeelbaar was.
Er stond een strakke harde wind die in de eerste helft in het voordeel van de bezoekers blies, toch komt het eerste doelgevaar van de kant van Egem. Dani lanceert Lien, maar de doelvrouw komt gepast uit en is vlugger op de bal.
Na een kwartier krijgt Egem de bal niet weg achteraan, Manon Depuydt profiteert ervan en brengt Heule op een 0-1 voorsprong.
Egem heeft het lastig met de tegenwind om de bal in de gepaste voeten te krijgen en als dat eens lukt, redt de doelvrouw de poging van Tiff.
Heule profiteert volop van het windvoordeel maar gelukkig kan onze verdediging telkens tijdig ontzetten. Net voor de rust is het nog even warm wanneer een vrije trap langs de zijnlijn voor gevaar zorgt, maar uiteindelijk kan de bal weggewerkt worden. We gaan rusten met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft speelt Egem nu met windvoordeel en dat verandert het spelbeeld compleet.
Heule geraakt maar nog sporadisch aan het doel van Egem, maar zijn telkens wel gevaarlijk.
In het begin van de 2de helft kan de doelvrouw met de voet redding brengen op een poging van Lien maar een minuut later moet ze zich toch gewonnen geven wanneer Melissa een vrije trap rechtstreeks binnen trapt : 1-1.
Egem dreigt via enkele hoekschoppen en bij één van de hoekschoppen van Nika kan Kaat Egem op voorsprong brengen : 2-1.
Net voor het affluiten van de wedstrijd komt Egem dichtbij de 3-1 maar de vrije trap van Tiff wordt door de doelvrouw gered.

Tegen een sterk en goed voetballend Heule had Egem het moeilijk, maar uiteindelijk lukte het toch en gaan we zo door naar de ½ finale.
Nu start de (korte) winterstop. De eerstvolgende wedstrijd komt er al op vrijdagavond 5 januari, dan worden we om 20u00 in Heist verwacht.