19 december 2021 : Dames Vk Egem - Ladies Oudenburg : 2-3
Egem begint goed aan de wedstrijd. Een schot van Melissa gaat voorlangs en er is een prima redding van de doelvrouw nodig om de poging van Lobke onschadelijk te maken.

In de 5de min. is er balverlies bij de opbouw. Oudenburg profiteert optimaal en met een verre lob staat de 0-1 plots op het bord.

Egem gaat op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Lobke en Lisa leveren echter geen doelpunt op.

Na 17 min. komt Charlie dichtbij de gelijkmaker maar haar poging, met links, wordt nog met een handreflex van de doelvrouw gered.

Ook de volgende poging levert geen doelpunt op, de poging van Lisa gaat voorlangs.

In de 27ste min. lukt het wel. Tiff bedient Lisa die de bal, net voor de achterlijn, voorzet. Lobke staat op de juiste plaats en de verdiende 1-1 is een feit.

We hopen dat de 2-1 er binnenkort komt, maar niets is minder waar. Een uittrap belandt op de rug van een Oudenburgse speelster, die daarna de 1-2 binnen trapt, een koude douche voor de thuisploeg.

Egem probeert wel nog maar Fleur (naast), Lisa (schot op de deklat) en Lobke (redding doelvrouw) scoren niet meer, we gaan, ongelofelijk maar waar, de rust in met een 1-2 achterstand.Egem begint met volle moed aan de 2de helft, maar moet al naar 2 minuten terug een doelpunt slikken. Een pass wordt onderschept en prima afgewerkt : 1-3.

Egem begint aan de moeilijke opdracht om nog minstens 2 keren te scoren, maar dit lukt in eerste instantie niet. Oudenburg verdedigt met man en macht en als we er dan eens door geraken, dan staat de doelvrouw pal of belandt de bal op de deklat.

Uiteindelijk krijgt Ciëntha, na de zoveelste hoekschop, in de 89ste min. de bal in doel : 2-3 maar er rest Egem nog te weinig tijd om de gelijkmaker te scoren, het blijft 2-3De heenwedstrijd verloren we ook met dezelfde cijfers. Als conclusie van deze wedstrijd kan ik gewoon deze van toen overnemen :
Onze dames kunnen terugblikken op een goede wedstrijd maar de uitslag is geen weerspiegeling van de wedstrijd.
Enkele domme doelpunten, gemiste kansen en/of foute keuzes zorgen ervoor dat de 3 punten in Oudenburg blijven.
De volgende wedstrijd is op 9 januari, dan spelen we, in Pittem, de halve finale van de beker van West-Vlaanderen, supporters op post !