16 december 2023 : Kdns Heule - Dames Vk Egem : 7-0
Met de wedstrijd tegen Heule stond de moeilijkste verplaatsing van het seizoen op de agenda.
Heule is de gedoodverfde leider met het maximum van de punten, ze scoorden 73 x (= gemiddeld 7 doelpunten per wedstrijd) en kregen maar 8 doelpunten tegen.
Dat dit een (zeer) ervaren en sterke ploeg is merken we meteen want al na 2 min. worden we uit verband gespeeld en staat de 1-0 al op het bord.
Egem probeert wel maar bij de thuisploeg vinden ze elkaar blindelings, zien we (bijna) geen enkele slechte pass en moet Egem lijdzaam toezien hoe Heule de rust ingaat met een 4-0 voorsprong.

In het begin van de tweede helft komt Egem dicht bij de aansluitingstreffer. Een schot van Melissa belandt op de paal en in de rebound zien we een handsbal in de 16. Strafschop voor Egem maar jammer genoeg redt de doelvrouw de strafschop.
Egem speelt een betere tweede helft, is wat steviger in de duels maar de thuisploeg is bijzonder efficiënt. Elk schot op doel is in het kader. Lore kan enkele keren redding brengen maar kan toch niet vermijden dat Heule de stand op 7-0 brengt. Tussentijds belandt een vrije trap van Melissa jammer genoeg nog op de deklat.

Met dominant, snel en efficiënt voetbal is dit Heule een klasse te sterk en zullen ze, als ze op deze manier blijven verder spelen, met de vingers in de neus kampioen worden.

Donderdag spelen we de kwartfinale voor de beker van Wvl, we ontvangen dan om 20u00 Heule B.