16 oktober 2022 : Dames Vk Egem - Kfc Sint-Joris Sp. : 4-3
Na de eerste overwinning vorige week was de drang groot om daar dit weekend een vervolg aan te breien.

Ik weet niet of de speelsters bij de aftrap nog bezig waren met hun breiwerk want St-Joris gaat meteen in de aanval. Een voorzet wordt voor doel binnengetrapt door Joyce De Loose. Ik moet zelf niet naar de klok kijken om te weten wanneer het eerste doelpunt werd gescoord : 0-1 na 1 min.
Gelukkig herpakt Egem zich en zet St-Joris meteen onder druk. Er volgen enkele hoekschoppen maar die leveren geen doelpunt op.
Na 14 min. trapt Melissa een vrije trap richting Tiff, die zich vrij loopt op de linkerflank. Tiff aarzelt niet en trapt de bal onhoudbaar tegen de netten : 1-1.
Egem blijft het meeste balbezit opeisen maar pogingen van o.a. Roos en Tiif leveren geen doelpunt op.
In de 23ste min. kiest Roos haar moment. Na een mooie dribbel trapt ze de bal perfect en hard in de winkelhaak en brengt Egem met een fantastisch doelpunt op voorsprong : 2-1.
In de 36ste min. zien we aanval van St-Joris die bijna een kopie is van het eerste doelpunt en ook dit keer treffen ze raak : Erin Schepers brengt de bezoekers terug op gelijke hoogte : 2-2, meteen ook de ruststand.

Het eerste doelgevaar in de 2de helft komt van de thuisploeg maar Lore heeft geen probleem met de vrije trap.
Egem neemt dan weer over en wanneer Melissa Roos aanspeelt, komt Roos alleen voor de doelvrouw en aarzelt niet : 3-2, Egem terug op voorsprong !
Na dit doelpunt valt er eventjes wat minder te beleven tot St-Joris in de 84ste min. een hoekschop krijgt. Egem krijgt de bal niet weg en uiteindelijk valt de bal voor de voeten van Evy Vanhulle die de 3-3 tegen de netten trapt.
De thuisploeg zet alles op alles om toch maar de 3 punten thuis te houden. Er is een appel voor strafschop voor Egem, maar de scheids gaat er niet op in.
Als, in de 91ste min., Roos foutief gestopt wordt (nadat de kwaliteit van haar truitje getest werd), aarzelt de scheids niet en fluit een strafschop.
Melissa trapt de bal zuiver binnen en bekroont zo haar goede wedstrijd met 2 assists en 1 doelpunt.
Er rest de bezoekers nog te weinig tijd om nog eens gelijk te maken zodat de wedstrijd eindigt op een 4-3 eindstand.

Na een goede collectieve prestatie wint Egem verdient deze wedstrijd, zeker gezien de vele kansen die ze creëerden.
Volgende zondag worden we in Ruddervoorde verwacht, supporters op post !