15 oktober 2023 : K Dar. Ruddervoorde - Dames Vk Egem : 2-7
Bij Egem noteren we één wijziging in het elftal :Bieke komt de geblesseerde Ciëntha vervangen.
De trainer waarschuwde de groep vooraf voor de snelle flanken van de Ruddervoorde en dit wordt bij de aanvang van de wedstrijd al meteen duidelijk.
Ruddervoorde zorgt voor het eerste gevaar, Lore pakt. In de daaropvolgende aanval krijgt Egem hun eerste kans, maar de poging van Roos gaat naast.
In de 7de min. is er een fout op Tiff. Dani borstelt de vrije trap op het hoofd van Kaat en die kopt de 0-1 binnen.
10 minuten later bedient Roos Tiff, die de bal voorbij de keepster legt richting 2de paal. Of de bal er in zou gaan, weten we niet maar Lien staat op de goede plaats om de 0-2 binnen te trappen.
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Ruddervoorde maar de bal wordt naast doel gekopt.
In de 20ste min. is er een verre uittrap van Lore die uiteindelijk bij Tiff belandt. Ze kan op snelheid op doel afgaan en werkt rustig af : 0-3.
2 minuten later is er wat verwarring als, na een duel in de 16, Lore de bal pakt maar een fout tegen krijgt wegens “terugspeelbal”. De reden hiervoor is ons nog steeds onduidelijk maar Ruddervoorde maakt hiervan wel gebruik om terug in de wedstrijd te komen : 1-3.
Er volgen nog pogingen van Kaat, Tiff, Lien en Marthe maar scoren lukt niet meer zodat we de rust ingaan met een 1-3 voorsprong.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde : met kansen voor Egem (Tiff en Lien), maar geen doelpunt.
Het doelpunt komt er in de 50ste min. wel. Egem zet goed druk waardoor de keepster in de fout gaat en Roos de bal tot bij Tiff kan brengen : 1-4.
De bezoekers blijven de gevaarlijkste ploeg. Marthe stuurt Lien centraal door maar de keepster komt goed uit en kan ontzetten.
Tiff komt dichtbij haar 3de treffer van de avond, maar haar poging strandt op de paal.
Na een kwartier is er een vrije trap voor Ruddervoorde, maar het schot gaat over.
De volgende poging is terug voor Egem. Melissa bedient Lien, de keepster redt in hoekschop.
In de 72ste min. kan de thuisploeg terug iets dichterbij komen. Een afstandsschot gaat over Lore in doel : 2-4.
Bij de daaropvolgende aanval van Egem moet de doelvrouw de bal lossen, Roos profiteert : 2-5.
Enkele minuten later is er terug een hoekschop voor Egem. Dani zet voor en via Marthe gaat de bal in doel : 2-6.
Net voor affluiten kan Dani voor haar 3de assist zorgen. Kaat kopt de hoekschop terug tegen de netten : 2-7

Na de wat mindere tweede helft vorige week zagen we vandaag een collectief goede prestatie van de ploeg met een verdiende overwinning.
Volgende week krijgen we om 13u00 Harelbeke op bezoek. Supporters op post !