14 maart 2024 : K Cerkelladies Brugge - Dames Vk Egem : 5-2
De wedstrijd tegen de Cerkelladies kon je beschouwen als generale repetitie van de bekerfinale op 1 mei.
Stad Brugge was jammer genoeg vergeten het gras af te rijden want de madeliefjes kregen de bovenhand en het lange gras bemoeilijkte het spelverloop.

Egem begint slordig aan de wedstrijd, Cerkel speelt steviger. Toch noteren we de eerste kans voor de bezoekers, maar de voorzet van Marthe kan door de doelvrouw onderschept worden.
Aan de overkant moet Britt tot 2 keer redding brengen, de daaropvolgende hoekschop zorgt niet voor gevaar.
In de 34ste minuut zien we een prima combinatie van Egem. Via Noor en Melissa komt de bal bij Lien en die brengt Egem op voorsprong : 0-1.
Kort daarna wordt Melissa vrij gespeeld doch haar schot wordt door de keepster gered en de daaropvolgende poging wordt voor de lijn weggehaald.
In de 43ste minuut kan Ilona Santen een vrije trap in 2 keer verlengen en zo Cerkel net voor de rust op gelijke hoogte brengen.

In de 66ste minuut lijdt Egem balverlies , Cerkel schakelt snel om en Ilona Santen staat op de juiste plaats en trapt de voorzet binnen : 2-1.
5 minuten later fluit de scheids een discutabele fout op Lien net voor de halve maan.
Dani trapt de bal hard rechtdoor binnen : 2-2.
Eventjes later is Noor dichtbij de 2-3 maar haar poging gaat over.
Bij de daaropvolgende actie is er een aanval van Cerkel via de linkerflank en terug staat Ilona Santen op de juiste plaats : 3-2.
Het wordt uiteindelijk nog 5-2. Eerst wordt een voorzet richting 2de paal door Margot Pollet binnen gekopt en daarna leidt balverlies terug bij Egem tot een snelle tegenaanval die door Margot Pollet wordt afgewerkt .

Gezien het spelbeeld had een gelijkspel een juistere uitslag geweest maar in voetbal draait alles rond doelpunten.
De thuisploeg werkte de kansen duidelijk beter af. We zijn gewaarschuwd voor de wedstrijd op 1 mei, ons voetbal zal stukken beter moeten zijn dan vandaag.
Volgende week krijgen we de leider Heule op bezoek, supporters op post !