13 januari 2024 : Dames Vk Egem - Ksv Bredene : 3-0
Doordat de competitie past eind september startte, stond met Egem-Bredene vandaag de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma.

In de eerste helft zien we een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen pikken hun moment eruit om druk te zetten maar geen enkele ploeg kan het laken naar zich toe trekken. We zien enkele kleine kansen maar de doelvrouwen hebben geen probleem om hun netten schoon te houden. Een 0-0 is dan ook een terecht ruststand.

In de tweede helft probeert Egem wat meer druk te zetten maar Bredene is een stugge ploeg en een echte doelkans forceren blijft moeilijk.
Uiteindelijk is het Lieke die de opening forceert. In de 75ste minuut zet ze zich door op rechts. Haar voorzet belandt bij Dani die, centraal voor doel, de 1-0 op het bord kan zetten.
De code om Bredene te kraken is eindelijk gevonden want 5 min. later wordt Tiff bereikt op de linkerflank, ze omspeelt de doelvrouw en vanuit een scherpe hoek trapt ze de 2-0 binnen.
Het wordt uiteindelijk zelfs nog 3-0 als Tiff een voorzet van Lien kan binnen trappen.
Het laatste wapenfeit is voor de thuisploeg, maar de poging van Lien gaat naast.

Egem had het moeilijk met een goed voetballende en stevige tegenstrever die pas in het laatste kwartier plooide.
Volgende week beginnen we de terugronde op een tweede plaats en worden we zondag om 13u00 in Avelgem verwacht. Supporters op post !