11 november 2021 : Sw Ladies Harelbeke - Dames Vk Egem : 0-1
Het is al een tijdje geleden dat Egem nog eens een halve finale van de beker kon spelen.
Een overwinning tegen Harelbeke kon hiervoor zorgen.
Egem begint slordig aan de wedstrijd (toch wat zenuwen ?) maar kan toch de eerste kans versieren. De doelvrouw redt, na een mooi opgezette aanval, de poging van Frie waarna de poging van Sarah via de deklat buiten gaat.
Bij de daaropvolgende aanval trapt Danni de bal, van net buiten de 16, hoog in doel binnen : 0-1. Is Egem vertrokken voor een vlotte winst ?
Egem blijft op de helft van Harelbeke geparkeerd maar ondanks de vele pogingen en hoekschoppen blijft het 0-1, waarbij de doelvrouw toch wel enkele knappe reddingen verrichte.
Het veldoverwicht werd niet in doelpunten omgezet zodat we met een krappe voorsprong de rust in gaan.

Egem begint goed aan de 2de helft. De doelvrouw moet een schot van Danni lossen, maar brengt uiteindelijk toch nog redding op de daaropvolgende poging van Tiff. Kort daarna gaat Tiff door op rechts, Frie kan net niet bij haar voorzet aan de 2de paal, het blijft 0-1.
Egem speelt bijna de ganse tijd op de helft van de thuisploeg, maar die verdedigt zich met hand en tand en Egem slaagt er niet in om dit te ontwrichten.
Het wordt langzamerhand wat saai en we blijven toch wel op onze honger zitten. De vele inworpen zijn er een voorbeeld van dat het een wedstrijd is waar het spel veel stil ligt.
Op het halfuur krijgt Tiff toch wel een ferme duw in de 16, maar geen penalty.
Op het einde neemt de trainer van Harelbeke risico’s en gaat met 3 achteraan spelen om toch proberen te gelijkmaker te maken. Maar zelfs met de positiewissels slagen ze er geen enkele keer in om onze doelvrouw echt te bedreigen.
In het laatste kwartier zien we nog pogingen van Danni, Fleur en Dani, maar die leveren geen doelpunt op, het blijft 0-1.

Egem gaat, ondanks de kleine score, verdiend door naar de halve finale die op zondag 9 januari gespeeld wordt. We ontvangen dan Heist. Supporters, noteer alvast die dag in jullie agenda !