11 februari 2024 : Kvk Avelgem - Dames Vk Egem : 0-2
Doordat de uitgestelde wedstrijd tijdens de Krokusvakantie gepland werd, in een vrij weekend, waren er enkele afwezigen.
We vermoeden dat de (vrouwelijke) scheids ook in dit geval was, want ze kwam niet opdagen. Jammer dat dit gebeurt zonder de thuisploeg of de bond te verwittigen. Soit, de zoektocht naar een vervanger duurde een tijdje zodat de wedstrijd met 25 min. vertraging van start ging.

Egem neemt meteen de wedstrijd in handen en dit werd het spelbeeld van de ganse wedstrijd. Avelgem probeert wel maar kan moeilijk voor doelgevaar zorgen.
In de beginfase gaan pogingen van o.a. Melissa, Dina en Tiff over maar in de 22ste min. lukt het dan toch. Bij een inworp krijgt Timéa de bal terug van Dani. Ze vindt centraal Tiff die wegdraait van haar verdedigster en de 0-1 op het bord zet.
In de eerste 45 minuten versiert 6 hoekschoppen maar jammer genoeg kan er hierbij niet gescoord worden zodat we met een krappe 0-1 voorsprong de rust ingaan.

Meteen na de aftrap is er terug dreiging van Egem waarbij een verdedigster van Avelgem, bij het ontzetten, de bal bijna in eigen doel werkt.
In de 55ste min. probeert een verdedigster van Avelgem de bal af te schermen aan de achterlijn maar met Marthe ben je nooit klaar want zij slaagt er in om de bal toch nog richting het strafschopgebied te deviëren.
Uiteindelijk belandt de bal bij Dani. De keepster probeert wel nog maar kan het harde schot niet tegenhouden : 0-2.
Jammer genoeg geraakt Tiff kort daarna geblesseerd en moet de wedstrijd staken, we duimen voor een goede afloop !
De doelvrouw redt nog een poging van Melissa met de voet en Lien heeft pech als haar poging net voor affluiten op de paal strandt.

Egem wint verdiend met 0-2 na een prima wedstrijd. Volgende week spelen we om 13u00 thuis tegen Ruddervoorde. Supporters op post !