10 december 2023 : Dames Vk Egem - K Cerkelladies Brugge : 3-3
Door de wedstrijd van zaterdagavond was T1 (bijna) herschapen in een modderpoel. Gelukkig lag T3 er heel goed bij zodat naar daar kon uitgeweken worden.
De (Koninklijke) Cerkelladies staan net onder Egem in het klassement, op papier dus 2 ploegen die elkaar waard moeten zijn. Bij Egem geen Frie, Emily en Roos door blessures. Noor, Nikka en Tiele waren door studies afwezig.
De bezoekers starten met windvoordeel maar dat belet niet dat Egem een super start neemt.
Na 2 min. is er een fout op Tiff net buiten de 16. Dani trapt onhoudbaar binnen : 1-0.
Nog geen minuut later kan de doelvrouw een poging van Tiff nog doen afwijken maar Charlotte staat op de juiste plaats : 2-0 na 3 min. spelen, wat een start van de wedstrijd.
Jammer genoeg kan Ada Azomchine al enkele minuten later de bal overhoeks binnen trappen : 2-1.
De Cerkelladies profiteren maximaal van het windvoordeel en proberen het vooral met afstandsschoten. De eerste poging belandt op de deklat maar de volgende poging, van Lotte Denolf, verrast Lore en het staat 2-2, wat een knotsgekke wedstrijd.
Egem speelt, ondanks de sterke tegenwind, goed mee maar de vele pogingen leveren geen doelpunt op, in tegendeel. Bij een snelle tegenprik en enkele foutjes van Egem achteraan kunnen de bezoekers via Ilona Santens op een 2-3 voorsprong komen.
In de 41ste minuut is er een vrije trap voor Egem. Het schot van Dani wijkt nog af en verrast de doelvrouw : 3-3 meteen de ruststand.

Egem start de tweede helft met windvoordeel en drukt de Cerkelladies bijna de volledige 45 minuten op eigen helft terug maar bij de weinige tegenprikken gaat er altijd dreiging uit van de bezoekers, maar onze verdediging houdt goed stand.
De vele pogingen van Egem leveren jammer genoeg geen doelpunt op mede door het uitstekend werk van de doelvrouw Louise-Anne Van Dorpe die met enkele mooie tussenkomsten haar netten schoon houdt.
Het blijft dus 3-3.

Na een zeer goede start mag Egem eens in de spiegel kijken want ze lieten de Cerkelladies toch iets te gemakkelijk terug in de wedstrijd komen. Zeker op basis van de 2de helft verdienden we wel iets meer, maar het zijn de doelpunten die tellen waardoor beide ploegen met 1 punt tevreden moeten zijn.
Volgende week spelen we op zaterdagavond om 19u30 de laatste competitiewedstrijd op en tegen leider Heule.
De bekerwedstrijd tegen Heule B gaat door op donderdagavond 21 december om 20u00. Supporters op post !