10 september 2023 : Dames Vk Egem - Kfc Damme : 4-0 (beker Wvl)
Eerste provinciale kreeg voor de confrontatie in de beker van Wvl met Damme meteen al een moeilijke tegenstrever.
Dit wordt in de eerste 5 minuten onmiddellijk al duidelijk . Lore heeft veel moeite om een hard afstandsschot onschadelijk te maken en kort daarna kan ze een vrije trap nog net overtikken. De daaropvolgende hoekschop levert geen gevaar op.
De 2 volgende kansen zijn voor Egem. Lien aarzelt, na pass van Dani, iets te lang en wanneer Noor de kans krijgt om ongehinderd op doel te trappen, legt ze de bal nog af. De daaropvolgende poging wordt door Damme onschadelijke gemaakt.
Egem zoekt naar het juiste ritme, speelt slordig en heeft het moeilijk om de wedstrijd in handen te nemen.
Na de drankpauze zien we een solo van Roos in de 16. Ze legt de bal achteruit en via een tussenstation belandt de bal bij Dani die de bal strak en hard binnen trapt : 1-0.
Op het halfuur krijgt Lien, na voorzet van Noor, een kopkans maar de bal gaat voorlangs. Tiele kan de bal nog binnen houden en versiert zo nog een hoekschop. Dani zet de bal voor doel, Ciëntha duwt ze binnen : 2-0.
Net voor de rust zien we nog een schot van Damme voorlangs gaan, we gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Aan de rust komen Charlotte en Bieke in de ploeg en die laten zich meteen gelden. Bieke kan zich doorzetten op de flank en bereikt Charlotte die, alleen voor de keepster, de 3-0 op het bord zet.
Egem behoudt de controle en kan in de 86ste minuut nog eens scoren wanneer een hoekschop van Dani door Marthe wordt binnengekopt.
Ondanks de numerieke minderheid, wegens blessure, blijft Damme strijden tot het einde, maar Lore en de verdediging houden de 0 op het bord.

Volgende week spelen we de volgende ronde terug om 17u00 thuis. Wie de tegenstrever dan is, is nog niet gekend bij het maken van dit verslag.