8 oktober 2023 : Dames Vk Egem - Fc Menen United
Egem begint goed aan de wedstrijd tegen Menen United. Roos wordt aangespeeld door Lien, maar de poging wordt gered. De daaropvolgende hoekschop levert geen gevaar op.

Enkele minuten later wordt een schot van Dani afgeblokt en gaat de rebound van Tiff naast.

Zoals verwacht is Menen een geduchte tegenstrever en moet Egem attent zijn op de snelle tegenprikken.

Toch blijven de beste kansen voor de thuisploeg, maar telkens staat de doelvrouw van Menen op de juiste plaats.

In de 28ste min. is er een vrije trap voor Egem, net voor de halve maan. Dani trapt de bal naast de linkerpaal binnen : 1-0

Menen probeert het daarna met een afstandsschot, Lore tikt in hoekschop.

In de 40ste min. stuurt Tiele Roos diep maar de doelvrouw kan met de voet redding brengen.

2 min. later is er, na goed stoorwerk van Lien, terug een hoekschop voor Egem. Na enkele tussenstations belandt de bal bij Marthe en die brengt Egem op een 2-0 voorsprong.

De beginfase van de 2de helft is best nog ok. Egem zorgt voor het eerste doelgevaar maar de voorzet van Tiff kan door niemand verlengd worden.

In de 52ste min. is er een hoekschop voor Menen waarna we de bal wat klungelig in doel zien gaan : 2-1.

Wanneer 10 min. later Egem balverlies lijdt, profiteert Menen daar optimaal van : 2-2.

Egem is duidelijk de kluts kwijt en waneer een voorzet vanop de linkerflank wordt binnen getrapt komen de bezoekers zelfs op een 2-3 voorsprong.

Tiff komt nog dicht bij de gelijkmaker maar haar poging belandt op de deklat.

Wanneer na een hoekschop Egem tot 2 maal toe de bal niet tegen de netten krijgt, weet je het wel, het zal niet meer lukken vandaag.

Na een prima eerste helft toonde Menen meer geestdrift dan de thuisploeg en neemt zo de 3 punten mee naar huis.

Volgende week worden we zaterdag om 19u00 in Ruddervoorde verwacht, supporters op post !