5 januari 2024 : Kfc Heist - Dames Vk Egem
Na de zondvloed van de voorbije dagen en de vele regen de dag zelf, stelden we ons vooraf toch vragen of de wedstrijd wel kon doorgaan. De verlichting van het kunstgrasplein, waar de dames altijd hun wedstrijd spelen, is onvoldoende voor wedstrijden van provinciale waardoor de wedstrijd doorging op T1.
We hadden echter al veel positiefs gehoord over T1 van Kfc Heist en bij aankomst werden we niet teleurgesteld. De (grote) groene grasmat lag er, gezien de omstandigheden, zeer goed bij waardoor de wedstrijd zonder problemen kon doorgaan.
De thuisploeg start met windvoordeel en forceert ook het eerste kansje, maar de voorzet belandt in de handen van Lore.
Pogingen van Charlotte en Dani leveren ook geen doelpunt op maar na 13 min. spelen komt Egem plots op achterstand wanneer een schot afwijkt en tegen de netten gaat : 1-0.
Heist lijkt de wedstrijd onder controle te hebben maar langzamerhand komt Egem beter in de wedstrijd. Op het halfuur zien we eindelijk een vlotte combinatie, het schot van Charlotte gaat over.
5 min. later belandt een voorzet van Nika aan de 2de paal bij Noor maar haar schot wordt geblokkeerd met een hoekschop tot gevolg. Na enkele tussenstations belandt de bal uiteindelijk in de voeten van Timéa die de bal langs de grond en doorgeen een bos van speelsters in doel trapt : 1-1.
Net voor de rust bedient Dani Noor, die centraal door kan en de bal enig mooi over de doelvrouw trapt : 1-2, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft is de wind veel verminderd waardoor er geen windvoordeel meer is voor Egem.
Toch belet dit niet dat Egem al vlug scoort. In de 47ste min. belandt een schot van Noor op de paal. Charlotte staat op de juiste plaats en brengt de score op 1-3.
5 min. later kan Nika zich doorzetten op de rechterflank. Haar voorzet wordt door Charlotte in één keer op de slof genomen, onhoudbaar voor de doelvrouw : 1-4.
In de 65ste min. is er een vrije trap voor Heist net buiten de 16. De poging wordt weliswaar in hoekschop gewerkt maar de hoekschop zorgt er wel voor de Heist op 2-4 komt.
Het antwoord van Egem komt er al vlug met een schot van Dani die op de deklat belandt.
In min. 71 speelt Lieke perfect Nika aan en die werkt even perfect af : 2-5.
Egem duwt door en 5 min. later komt Dani, na pass van Tiele, alleen voor doel en plaatst de bal naast de doelvrouw in doel : 2-6.
2 min. later zien we bijna dezelfde actie. Dit keer bedient Dani Lien : 2-7.
Net voor affluiten zorgt Lieke voor het orgelpunt. Dani speelt Tiff aan op de rechterflank. Haar voorzet wordt door Lieke binnen getrapt : 2-8.

Na een aarzelend begin zagen we een dominant Egem dat enkele pareltjes scoorde en met een verdiende overwinning huiswaarts kon gaan.
Volgende week spelen we op zaterdagavond om 20u00 thuis tegen Bredene. Supporters op post !