4 februari 2024 : Fc Menen United - Dames Vk Egem : 0-2
Voor de uitwedstrijd tegen Menen was Ciëntha terug beschikbaar maar door diverse omstandigheden waren Marthe, Bieke en Charlotte afwezig waardoor er nog enkele beloften aan de selectie werden toegevoegd en we nu met een nog jongere ploeg dan vorige week aan de aftrap kwamen.

Menen begint met windvoordeel en neemt de wedstrijd meteen in handen. Gelukkig zijn ze achteraan bij Egem geconcentreerd en kan de thuisploeg geen doelkans versieren.
Na 5 min. komt Egem uit de druk uit en wordt stillaan de betere ploeg. Veel kansen komen er niet en wanneer, na hoekschop, er hands in de 16 van Menen wordt gezien, gaat de scheids er niet op in : 0-0 is de logische ruststand.

We zien het zelfde spelbeeld in de tweede helft. Egem domineert maar creëert weinig doelgevaar. Wanneer Tiff in de 67ste min. alleen op doel gaat, wordt ze foutief gestopt. De vrije trap die volgt is logisch, maar de scheids vond het niet nodig om hiervoor een kaart te trekken.
Enkele minuten nadat er terug een hands in de 16 van Menen, maar terug laat de scheids dit onbestraft.
Egem wordt uiteindelijk wel beloond voor de inzet wanneer Lieke Tiff wegstuurt op de rechterflank. Tiff plaatst de bal netjes voorbij de doelvrouw in de verste hoek : 0-1.
Bij Menen wordt er ook voor een strafschop gevraagd voor een fout (?) in de 16 maar ook hier gaat de scheids er niet op in.
In de 90ste min. kan Chloë zit vrijmaken op de linkerflank. Lentl en Tiff staan ter plekke maar de bal belandt uiteindelijk bij Tiff die zich vrij kapt en de 0-2 binnen trapt.
De wedstrijd eindigt met een vrije trap voor Menen die over gaat.

Egem wint verdiend deze wedstrijd met een clean sheet en een dikke proficiat aan de jonge ploeg voor de inzet.
Volgende week worden we om 13u00 in Avelgem verwacht. Supporters op post !