3 oktober 2021 : Dames Vk Egem - Fc Menen United : 2-1
De weergoden waren ons gunstig gezind want de wedstrijd kon starten in droge omstandigheden.
De bezoekers maken de beste start. Na 2 minuten wordt een tackle, waarna Britt de bal pakt, beschouwt als een “terugspeelbal” met een vrije trap net buiten de 16 als gevolg.
Gelukkig levert de vrije trap geen doelpunt op.
Menen blijft de betere ploeg en Britt moet enkele keren goed tussenkomen om de nul op het bord te houden.
Pas in de 13ste minuut zien we de eerste aanval van Egem, het schot van Shania belandt in de handen van de doelvrouw.
5 minuten later is er hands van een speelster van Menen in de middencirkel. De scheids laat echter doorspelen en daarna zien we veel geharrewar voor het doel van Egem. Een bepaald moment zien we onze doelvrouw de bal pakken, kort daarna zien we de bal tegen de netten gaan. Egem appelleert voor fout op onze doelvrouw, maar ook hier gaat de scheids niet op in, het staat 0-1.
Op het halfuur is Fréderique dicht bij de gelijkmaker, maar haar schot gaat via de deklat over.
Egem komt nu wat meer op de helft van Menen, maar de bezoekers blijven wel voor het meeste gevaar zorgen en gaan dan ook verdiend rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft start evenwichtiger. We zien pogingen van Fréderique en Kelsey, maar die leveren geen doelpunt op.
Fréderique probeert het na een kwartier opnieuw. We zien de bal richting 2de paal gaan. De bal gaat voorbij de paal maar rolt niet over de achterlijn en Jade kan nog, uit een moeilijke hoek, de gelijkmaker binnen trappen.
Erop en erover moeten ze bij Egem gedacht hebben want bij de volgende aanval zondert Shania Jade af voor doel. Jade laat de keepster kansloos : 2-1, Egem is bijzonder efficiënt.
Wanneer Melissa de kwaliteit van de Menense truitjes test, krijgt ze een tweede gele kaart en moet Egem met 10 verder.
Ondanks de numerieke meerderheid slagen de bezoekers er niet meer in om op gelijke hoogte te komen. Britt moet wel nog eens redding brengen met een voetreflex, maar voor de rest behoudt Egem het evenwicht.
De wedstrijd eindigt zoals het begonnen is, met een tackle die als terugspeelbal wordt beschouwd. Dit keer is de vrije trap voor Egem, maar die levert ook geen doelpunt op zodat de wedstrijd eindigt op 2-1.

Na een mindere eerste helft, kon Egem, op karakter, uiteindelijk nog de 3 punten thuis houden.
Volgende week zijn we bye. Tweede provinciale, die zondag niet speelde wegens forfait van de tegenstrever, speelt volgende zondag om 14u00 in Wervik, supporters, allen daarheen !