3 maart 2024 : Dames Vk Egem - Sk Reningelst : 1-0
Gezien de onbespeelbaarheid van T1 werd er terug uitgeweken naar T3 waar wel kon gevoetbald worden, al lag het terrein er daar ook niet perfect bij. Gezien de voorbije regenval is dit geen verrassing.

In de beginfase zijn de doelkansen voor Egem. Na een hoekschop van Dani kopt Ciëntha de bal op de deklat.
Wanneer de bal enkele ogenblikken later blijft hangen in het slijk kan een speelster van Reningelst de bal nog wegwerken.
Onze verdediging, zonder Kaat, moet enkele keren gevat tussenkomen want Reningelst komt enkele keren gevaarlijk opzetten.
In de 36ste minuut zien we een prima aanval van Egem waarbij de bal uiteindelijk de arm van een verdedigster van Reningelst raakt en dit in de 16.
Een strafschop is het verdict en Dani trapt die keihard binnen : 1-0, dit wordt meteen ook de ruststand.

De tweede helft begint met schoten van Dani en Lieke die naast gaan. Reningelst zet daarna Egem wat onder druk, maar tot grote kansen leidt dit niet.
Egem komt nog het dichtst bij een doelpunt maar de paal (schot van Dani) en de deklat (poging van Charlotte) voorkomen een 2de doelpunt.
Het blijft dus 1-0.

Het werd een nipte overwinning tegen een sterke tegenstrever maar gezien de doelkansen (2x deklat en 1 x paal) is het wel een verdiende overwinning.
Volgende week worden we om 14u30 in St-Joris verwacht. Supporter op post !