1 oktober 2023 : Kfc Damme - Dames Vk Egem
Enkele weken geleden speelden we voor de beker thuis tegen Damme. Na een moeilijke start, wonnen we uiteindelijk de westrijd.
Dit keer speelden we in Moerkerke, op een mooie grasmat en onder zonnige omstandigheden.
En we krijgen meteen een déjà vu. Moerkerke start fel en nadat ze bij Egem 2 maal balverlies lijden, kan Lena Cnops daarvan profiteren en brengt zo al na 2 minuten Damme op voorsprong : 1-0.
Het gevaar blijft van de thuisploeg komen. Bij Egem maken ze veel verkeerde keuzes, zien we veel balverlies en slechte passes.
Ondanks het mindere spel, blijft Egem wel op zoek gaan naar de gelijkmaker, de wedstrijd wordt evenwichtiger.
In de 34ste min. kan Marthe een hoekschop van Dani in de winkelhaak binnen koppen : 1-1 en dit wordt meteen de ruststand.

De tweede helft begint met 2 hoekschoppen voor de thuisploeg, maar Egem kan telkens ontzetten.
Langzamerhand begint het beter en beter te draaien bij Egem en Damme wordt meer en meer op eigen helft gedrukt, al blijft het steeds opletten voor de snelle counters. Zo gaat een schot van Anna Lamote voorlangs.
In de 52ste min. is Lien vlugger op de bal dan de doelvrouw, maar Evy Desender kan de voorzet toch nog met de hand doen afwijken.
2 min. later is de doelvrouw kansloos wanneer Tiff de bal opzij legt tot bij Lien, waarna ze de bal net in de winkelhaak trapt : 1-2.
Er volgen dan nog 2 kansen voor Dani maar telkens brengt de doelvrouw redding. De eerste keer komt ze gevat uit en zorgt ze ervoor dat Dani net niet kan afwerken en kort daarna kan ze een afstandsschot tegen de deklat tikken, waarna de bal in hoekschop buiten gaat.
In de 80ste min. komt Egem op een 1-3 voorsprong. Dani vindt Lien en deze trapt de bal over de doelvrouw tegen de netten.

Na een moeilijke start, bleef Egem zoeken naar het juiste ritme en werd daarvoor beloond in de 2de helft waar we veel beter voetbal zagen dan in de eerste helft. De eerste 3 punten zijn binnen. Nu verder werken om het niveau nog wat op te krikken, het komt wel goe.
Volgende week krijgen we Menen op bezoek. Supporters op post !