28 augustus 2021 : E. Mazenzele Opwijk - Dames Vk Egem : 4-3
Onze ploeg werd dit seizoen aangevuld met heel wat jongeren.
Eva, Frie, Febe, Sarah en Fréderique waren niet inzetbaar waardoor de gemiddelde leeftijd van onze achterlinie 17 jaar was, maar onze jonkies mogen wel terugblikken op een goede wedstrijd.
Met Opwijk kregen we ook een voor ons onbekende tegenstrever gezien het vorig seizoen werd gestopt voordat we onze onderlinge wedstrijd hadden kunnen spelen.

De thuisploeg neemt, met windvoordeel, meteen het initiatief. De eerste poging wordt echter door Camille afgeblokt.
Na 13 min. krijgen we de eerste hoekschop voor Opwijk. Na enkele tussenstations belandt een schot op de deklat waarna Egem de bal kan wegwerken.
Enkele minuten later kan Flore op rechts op doel gaan, maar ook deze poging treft het doelhout, deze keer staat de paal in de weg.
Ondanks de druk van Opwijk, blijven de echte kansen in evenwicht. Tiany stopt op een afstandsschot en aan de overkant brengt de doelvrouw redding op een poging van Lisa.
Na 34 min. kan Flore terug door op rechts, ze ziet dat Dani mee is en legt op het juiste moment de bal opzij waardoor Dani Egem op een 0-1 voorsprong brengt.
Lang kan Egem niet genieten van deze voorsprong want 2 minuten later wordt een voorzet vanop links centraal voor doel binnen getrapt : 1-1.
Beide ploegen krijgen nog één kans voor de rust, maar het blijft 1-1.

In het begin van de tweede helft wordt Alhopey vrij gespeeld maar er wordt (terecht?) gefloten voor buitenspel.
Wanneer na 15 min. Lisa wordt vrij gespeeld (volgens de bezoeker in buitenspel), kan ze Lobke aanspelen en die brengt Egem terug op voorsprong: 1-2.
Maar ook deze keer komen de bezoekers vlug terug. Wanneer een speelster plots vrij staat in de 16 (dit keer denken wij dat het buitenspel was, maar zonder lijnrechters is dit niet altijd evident). Tiany redt maar is kansloos wanneer de rebound wordt binnen getrapt.
Op het halfuur krijgen de bezoekers een (lichte) strafschop. Deze wordt feilloos omgezet : 3-2.
Egem laat de moed niet zakken en gaat op zoek naar de gelijkmaker, en die komt er ook.
In de 85ste minuut krijgt de doelvrouw een vrije trap van Dani niet onder controle en na wat geharrewar zien we Merel de bal tegen de netten trappen : 3-3.
In de 89ste minuut is er een vrije trap voor de thuisploeg net buiten de 16. De vrije trap wordt in hoekschop gewerkt. De hoekschop wordt kort genomen waarna de voorzet in doel wordt gewerkt : 4-3 in de 91ste minuut.
Er rest Egem nog te weinig tijd om toch nog een punt te sprokkelen zodat we onze eerste competitiewedstrijd met een nederlaag moeten beëindigen.
Een gelijkspel had een correcte uitslag geweest maar, net zoals vorige week, zat het allemaal wat tegen.

Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd. Om 15u00 spelen we dan tegen Bosdam Beveren.
Supporters op post !