27 november 2021 : Dames Vk Egem - E. Aalst : 4-1
De bezoekende ploeg start het felst aan de wedstrijd. Na een goeie aanval via de rechterflank volgt een voorzet die naast wordt verlengd. Aalst krijgt ook de eerste hoekschop, maar de Egemse verdediging kan ontzetten.
Meteen daarna is Egem voor het eerst gevaarlijk, de poging van Lobke gaat naast. Bij haar volgende poging zien we de netten wel trillen, maar het doelpunt wordt (terecht) afgekeurd voor buitenspel.
Egem neemt langzamerhand de wedstrijd in handen, maar heeft pech als, na hoekschop, de trap van Yoica op de lijn wordt gered.
Bij een volgende hoekschop kan een speelster van Aalst het schot van Marthe nog doen afwijken, het blijft 0-0 ondanks de druk van Egem.
Op het halfuur trapt Yoica een vrije trap. Flore wordt aangetikt in de 16, een logische penalty volgt.
Lobke zet die feilloos om : 1-0.
10 min. later krijgt Egem de bal niet direct weg achteraan en wordt de bal uiteindelijk tegen de netten getrapt door Lien Mortier.
Egem probeert nog wel om met een voorsprong de rust in te gaan maar de verdediging van Aalst kan de pogingen van Flore en Dani telkens blokkeren en de poging van Frie wordt door de doelvrouw gered, we gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

De eerste kans in de tweede helft is voor Shania, haar schot gaat richting winkelhaak, maar de doelvrouw kan de bal nog over tikken.
Egem blijft de gevaarlijkste ploeg, maar de doelvrouw is bezig aan een prima wedstrijd. Eerst brengt ze redding bij een poging van Flore en daarna geraakt ook Dani er niet voorbij.
In de 57ste minuut zet Alhopey zich door op de linkerflank en na een solo vindt ze wel het gaatje : 2-1, meer dan verdiend.
De volgende kans is voor Yoica met een vrije trap die richting onderkant lat gaat, maar de doelvrouw tikt over.
In de 68ste min. zien we een prima pass van Lobke richting Shania, ze omspeelt de keepster en kan nog net voor de achterlijn de bal voorzetten waar Dani de 3-1 op het bord trapt.
8 min. later zien we een bijna gelijkaardige situatie, nu op de rechterflank. Lobke gaat voorbij de doelvrouw, legt af voor Shania en die trapt de 4-1 op het bord.

Egem wint verdiend, en na een mooie pot voetbal, deze wedstrijd en schuift zo mee in het klassement.
We zagen vandaag veel inzet en mooie combinaties waarbij toch eens een pluim mag gegeven worden aan onze 3 (nieuwe) jongsters Camille, Kaat en Shania, die je wedstrijd per wedstrijd ziet groeien.
Nog van dat dames !
Volgende week spelen we om 17u00 in Zottegem, supporters op post !