25 maart 2023 : Bosdam Beveren - Dames Vk Egem : 3-2
De wedstrijd in Beveren startte met zon, eindigde in felle buien (en zo was ook ons gevoel na de wedstrijd).

Het eerste schot op doel komt van de thuisploeg, het schot gaat in het zijnet. Bosdam Beveren zit meteen goed in de wedstrijd, bij Egem is het nog wat zoeken.
Na 17 min. probeert Lisa, na een prima uittrap van Lore, de bal over de doelvrouw te lobben. Jammer genoeg belandt de poging over het doel.
Het doelgevaar komt nu wel van Egem. Er volgt een voorzet van Dani waar Yoica net niet bij kan.
In de 25ste min. lukt het wel. Via Marthe belandt de bal bij Yoica die centraal voor doel alleen voor de doelvrouw komt. Yoica aarzelt niet en brengt Egem op een 0-1 voorsprong.
Bosdam Beveren gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar Lore en de verdediging kunnen telkens wegwerken.
In de 41ste min. heeft Yoica pech als haar schot door de doelvrouw nog in hoekschop wordt gewerkt.
Ondanks dat er geen blessures waren en geen vervangingen laat de scheids toch overspelen en het venijn zit hem in de staart. In de 47ste min. kan Silvy Michiels de 1-1 binnen trappen.

Het begin van de tweede helft is gelijk opgaand, met kleine pogingen aan beide zijden.
In de 46ste min kan Silvy Michiels terug alleen op doel (buitenspel ?) en ze maakt ook deze kans af : 2-1 voor Bosdam Beveren.
Nu is het Egem dat op zoek moet naar de gelijkmaker en die komt er ook. In de 72ste min. is er een voorzet van Yoica richting Lisa die centraal voor doel staat. Een verdedigster van Bosdam Beveren komt nog net voor Lisa maar heeft pech dat daardoor de bal in eigen doel gewerkt wordt : 2-2.
De thuisploeg voert de druk op, Egem loert op de counter en is dichtbij een doelpunt maar de doelvrouw heeft een goede reflex in huis op het schot van Dani.
Wanneer iedereen denkt dat de wedstrijd eindigt met een gelijkspel en de hemelsluizen opengaan kan Nianca Mertens met een kopbal aan de 1ste paal nog de 3-2 scoren.

Het wordt eentonig, maar we verliezen terug met één doelpuntje verschil. Gezien het spelbeeld had een gelijkspel een juiste weergave geweest, maar het zit dit seizoen echt niet mee.
De volgende wedstrijd is pas op 15 april, dan ontvangen we, supporters op post !