25 februari 2023 : Dames Vk Egem - Vvc Brasschaat : 1-0
Na de 5-2 pandoering in de heenronde hadden we vandaag nog iets recht te zetten.
Daarnaast rees de vraag of Egem eindelijk zichzelf nog eens kon belonen na enkele goede wedstrijden, met nipt puntenverlies.

De bezoekers starten het felst en versieren meteen 2 hoekschoppen, maar die leveren geen gevaar op.
Na 10 min. wordt de wedstrijd evenwichtiger. Yoica stuurt centraal Lisa door de verdediging maar de actie wordt afgefloten wegens buitenspel.
Kort daarna heeft de doelvrouw van Brasschaat geluk wanneer ze een afstandsschot niet onder controle krijgt, maar de paal brengt redding voor de bezoekers.
In de 21ste min. zien we een prima actie van Shania op de rechter flank, ze legt de bal klaar voor Dani, haar schot wordt gestopt door de doelvrouw.
De bezoekers dreigen daarna nog eens via een vrije trap maar Lore gaat goed plat bij de kopbal.
In de 34ste min. belandt de bal, na sterk stoorwerk van Lisa, via Jutta tot bij de vrijstaande Dani, die de bal naast de doelvrouw tegen de netten trapt : 1-0, meteen ook de ruststand.

De tweede helft start zoals de eerste, met Brasschaat die meteen druk zet.
De eerste kans is echter voor de thuisploeg maar het schot van Dani, op voorzet van Frie, gaat voorbij de 2de paal naast.
Halverwege de tweede helft zien we veel geharrewar voor het doel van Egem. Lore brengt uiteindelijk redding en het daaropvolgend schot gaat naast, oef.
Het blijft spannend maar beide ploegen komen niet meer tot scoren, Egem kan eindelijk nog eens de 3 punten opschrijven.

Na de vele verlieswedstrijden met maar 1 doelpunt verschil wordt Egem eindelijk nog eens beloont met een nipte overwinning.
Volgende week moeten we op bezoek naar Drongen, supporters op post !