23 oktober 2021 : AA Gent - Dames Vk Egem : 2-2
In laatste instantie moest Camille nog ziek afhaken waardoor Kaat, terug na een blessure, aan de selectie werd toegevoegd.

Beide ploegen houden elkaar in evenwicht. Het eerste doelgevaar komt van Gent, een schot gaat naast en ook aan de overkant gaat de poging van Lindsay naast.
De eerste hoekschop van de wedstrijd komt er na 15 min. en is voor de thuisploeg maar die levert geen gevaar op.
Na 25 min. zien we een goede combinatie tussen Lobke en Flore maar de keepster van Gent reageert alert.
5 min. later komt er een voorzet vanop links (randje buitenspel ?), de voorzet wordt door Myrthe Van Ooteghem centraal voor doel tegen de netten getrapt en Gent staat op voorsprong : 1-0.
In de 40ste min. volgt er terug zo’n prima voorzet, dit keer wordt de bal, in de 16, in één keer op de sloef genomen en het staat 2-0, meteen ook het tweede doelpunt van Myrthe Van Ooteghem.
We gaan de rust in met een (wat overdreven) 2-0 tussenstand.

De tweede helft begint met een schot van Gent dat voorlangs gaat.
Na een kwartier krijgt Shania de bal net voor de 16 en besluit op doel te trappen. De keepster is kansloos bij dit schot en Egem verkleint de kloof : 2-1.
Egem doet wat verschuivingen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Lobke gaat net voorbij de kruising, de 2-2 “hangt in de lucht”.
Toch blijft het ook oppassen voor de aanvallen van Gent. Zo krijgt Egem de bal eventjes niet weg achteraan maar Gent kan er niet van profiteren, de poging wordt door Jolien in hoekschop gered.
Enkele minuten voor affluiten, volgt dan toch de gelijkmaker. Na een actie Flore-Febe belandt de bal bij Lobke die met een afstandsschot de netten doet trillen : 2-2 !
De laatste kans is voor de thuisploeg. In de 94ste minuut zien we een kopbal richting winkelhaak gaan, maar Jolien kan de bal plukken, waarna de scheids de wedstrijd beëindigd.

Ik herinner me nog dat we de vorige uitwedstrijd in Gent gingen rusten met een 0-3 voorsprong maar dat Gent dit rechtzette naar een 3-3 eindstand.
Dit keer waren de rollen omgekeerd. Het resultaat (1 punt) is hetzelfde maar nu winnen we een punt, vorige keer verloren we er 2.

Volgende week is er geen wedstrijd. Op 6 november ontvangen we dan (om 14u30) Bredene, supporters op post !