Beker van België - 21 augustus 2021 : K. Hoger Op Wolvertem Merchtem - Dames Vk Egem ; 2-1
Voor de volgende ronde moesten we op bezoek bij reeksgenoot Wolvertem-Merchtem, meteen een serieuze test met oog op de start van het seizoen.
De wedstrijd begint zenuwachtig maar langzamerhand neemt Egem de wedstrijd in handen.
Pogingen van Marthe, Dani en Lisa gaan naast of worden gered door de doelvrouw.
Het blijft wel oppassen voor de snelle counters van de thuisploeg, maar voor echt doelgevaar zorgen die niet.
Wanneer Marthe in min. 20 Eva bedient, kan de doelvrouw de bal nog net in hoekschop werken, de hoekschop levert geen gevaar op.
Egem blijft op zoek gaan naar de openingstreffer, maar het schot van Marthe gaat over en ook Dani krijgt de bal niet tegen de netten.
Op halfuur zien we een prima schot van Lobke. De doelvrouw krijgt de bal niet onder controle, maar er is niemand dichtbij om daar van te profiteren.
In de 35ste minuut lukt het dan wel. Marthe vindt Lobke, die kapt zich vrij en trapt de bal, met links, hoog in doel : 0-1, meer dan verdiend.
Egem gaat op zoek naar nog een doelpunt, maar er staat wel altijd iemand in de weg die de (vele) pogingen onschadelijk kan maken.
We gaan de rust in met een 0-1 voorsprong, maar deze voorsprong had eigenlijk wel groter moeten zijn.

Het eerste doelgevaar in de tweede helft komt weliswaar van Egem (Dani trapt over), maar we merken wel dat de thuisploeg scherper uit de kleedkamer gekomen is.
De omkeer komt er dan ook als ze na 4 min. spelen de 1-1 op het bord trappen via een schot centraal voor doel en net buiten de 16.
Het gaat in de 2de helft wat minder vlot en de 1-1 maakt het super spannend.
Wegens krampen bij enkele speelsters van de thuisploeg ligt de wedstrijd ook af en toe stil.
Er zijn wel wat kleine kansen aan beide kanten maar stilletjes aan beginnen de supporters te denken aan strafschoppen (verlengingen zijn er niet).
Strafschoppen komen er echter niet want de thuisploeg kan in de 87ste min. nog scoren.
Scoren lukt bij Egem niet meer zodat Wolvertem-Merchtem naar de volgende ronde gaat.

Gezien de vele kansen in de eerste helft, komt deze nederlaag wel aan bij de Egem.
We moeten ons nu volledig focussen op de competitie, die volgende zaterdag al start. De wedstrijd in Opwijk start om 17u00, supporters op post !