18 maart 2023 : Dames Vk Egem - Kvk Svelta Melsele : 2-0
Gelukkig zit de “ziekenboeg” wat minder vol.
Gezien ook alle jeugdploegen thuis speelden, werd er een familiedag georganiseerd waardoor er heel wat jeugd onze ploeg kwam aanmoedigen.
Melsele staat 4de in het klassement. Dit seizoen speelden we al 2 keer in Melsele (beker + competitie) en verloren er telkens met 1 doelpunt verschil (of wat dacht je).

De bezoekers beginnen het felst maar het eerste schot op doel komt op naam van Egem, het schot van Marthe levert echter geen gevaar op.
We zien een evenwichtige wedstrijd met pogingen aan beide zijden maar voorlopig moeten de doelvrouwen nog niet echt in actie komen.
In de 43ste min. komt Lisa, na een carambole, plots alleen voor doel, ze aarzelt niet en brengt Egem, net voor de rust, op een 1-0 voorsprong.

Na de rust gaan de hemelsluizen plots fel open wat het moeilijker maakt om te voetballen. Gelukkig is dit maar een kortstondig intermezzo.
De eerste kans is voor Melsele maar Lore pakt het schot knap en klemvast. Onze doelvrouw, die noodgedwongen de rest van het seizoen Jolien moet vervangen, groeit week per week en keepte ook vandaag een vlekkeloze partij. Ondertussen is Jolien aan haar revalidatie begonnen, we duimen voor een vlekkeloos herstel !
In de 57ste min. draait Yoica zich knap vrij en vindt de vrijstaande Dani. Dani ziet de doelvrouw ver uit haar doel staan en trapt de bal vanop ruime afstand over de doelvrouw in doel : 2-0, wordt Egem dan eindelijk eens beloond voor het harde werk ?
Melsele voert de druk op, Egem zorgt voor enkele gevaarlijke counters.
Het blijft spannend maar onze verdediging staat pal zodat de wedstrijd eindigt op een 2-0 eindstand, proficiat dames !

Na de winst van de Du13 (3-1 tegen Oostrozebeke), het gelijkspel van de Du16 (onderlinge confrontatie) was deze overwinning de kers op de taart van een geslaagde familiedag.
Volgende week spelen we om 17u00 op verplaatsing tegen Bosdam Beveren, supporters op post !