6 april 2023 : Dames Vk Egem - Fwdm : 4-0
De laatste wedstrijd van het seizoen is de derby tegen Famkes Westhoek-Diksmuide Merkem. In de heenwedstrijd speelden we er 1-1 gelijk.
Trainer Henk begint met een andere veldbezetting dan de voorbije wedstrijden.

De eerste kans is voor de thuisploeg maar de poging van Lisa is te zacht.
Na 10 min. is er een hoekschop voor Egem. Dani trapt de bal richting 2de paal waar Kaat de bal tegen de netten kan trappen : 1-0, prima start van Egem.
Egem behoudt de controle. Een kopbal van Nika, op pass van Yoica, gaat naast en Shania ziet haar poging gestopt door de doelvrouw.
Net voor de rust komt Merkem plots gevaarlijk opzetten. Een gevaarlijke voorzet kan nog net door Kaat in hoekschop gewerkt worden en een afstandsschot belandt op de deklat, we gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

De bezoekers komen het best uit de kleedkamer. We noteren o.a. wat geharrewar voor het doel van Egem, maar de verdediging kan ontzetten.
Na een kwartier kan Egem het evenwicht herstellen. Bij een eerste poging van Tiff brengt de doelvrouw redding maar bij de volgende poging is het wel raak. Ze legt de bal netjes af tot bij Lisa, die de 2-0 op het bord brengt.
3 min. later zien we een prima actie van Yoica in de 16. De bal wordt teruggelegd tot bij Marthe en die brengt Egem op een 3-0 voorsprong.
De bezoekers slagen er niet meer in om de aansluitingstreffer te maken en het is uiteindelijk Roos die de eindcijfers vastlegt. Na een prima aanval scoort ze de 4-0 na een 2de assist van Tiff.

We eindigen zo het seizoen met een mooie overwinning, proficiat !