4 december 2021 : Sv Sottegem - Dames Vk Egem : 0-4
Het was koud in Zottegem en mijn balpen weigerde dienst, niet de ideale start voor mij maar gelukkig kon ik een balpen van Els lenen. Het zou er ene worden die positieve notities opschrijft, misschien moet ik hem volgende week terug gebruiken 😊

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor de thuisploeg, maar Yoica kan de bal, na hoekschop, weg koppen.
Na 4 min. zien we een mooie aanval van Egem. De bal belandt bij Flore die op de rechterflank de bal laag kan voorzetten. Lobke is goed gevolgd en prikt de 0-1 binnen, super start van Egem.
Egem neemt de wedstrijd in handen, Flore vindt Dani, maar die ziet haar poging over gaan.
Na 20 min. moet Egem meer en meer het spel ondergaan. Sottegem maakt gebruik van het windvoordeel en drukt Egem op eigen helft terug, maar slaagt er wel niet in om voor echt doelgevaar te zorgen. Het is uiteindelijk nog de bezoekers die voor gevaar zorgen, de poging van Shania wordt door de doelvrouw echter onschadelijk gemaakt. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Egem begint met wat positieverschuivingen en creëert meteen de eerste doelkans, maar het strak schot van Dani belandt in het zijnet. Egem heeft nu het balbezit en Sottegem heeft het moeilijk om de gaten te blijven dichten.
In de 70ste min gaat de bal via Dani naar Frie, die met een mooie doorsteekpass Lobke afzondert, die aarzelt niet en trapt de 0-2 op het bord.
2 min. later probeert Lobke het via een plaatsbal, net buiten de 16. De keepster kan niet aan de bal en Lobke zet met een hattrick Egem op rozen : 0-3.
In de 78ste minuut is er een vrije trap op de linkerflank, een kolfje naar de hand van Yoica, die met een hard en strak schot de 0-4 op het bord trapt.
Shania krijgt nog 2 kansen maar telkens brengt de doelvrouw redding.
Sottegem krijgt in de tweede helft maar 1 kans, maar Jolien komt gepast uit en brengt redding.
Egem voert dan enkele (4) wissels door, maar dit verandert niets aan het spelbeeld wat nogmaals bewijst dat we over een goede en sterke kern beschikken.
Florence is dichtbij de 0-5 maar de doelvrouw kan nog net de bal boven de lat tikken.

Egem wint verdient met 0-4 en bevestigt de goede wedstrijd van vorige week. Je ziet de ploeg elke week groeien en vertrouwen winnen, een pluim voor de staff die er een goede voetballende groep van maakte.
Volgende week sluiten we de heenronde af met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge, supporters op post !