4 september 2021 : Dames Vk Egem - Fc Bosdam Beveren : 5-2
De eerste thuiswedstrijd begint, onder een stralende zon, met Egem die meteen het initiatief neemt. Dit resulteert al vlug in een hoekschop waarbij Yoica net tekort komt om Egem al vroeg op voorsprong te trappen.
De vroege voorsprong komt er toch wanneer Yoica Lobke centraal vrij speelt. Lobke trapt de bal netjes naast de doelvrouw : 1-0 na 4 min.
Net zoals de voorbije wedstrijden kan Egem niet lang genieten van de voorsprong want 5 min. later wordt de bal, na hoekschop, in doel gekopt : 1-1.
Gelukkig komt Egem bij de eerstvolgende aanval terug op voorsprong. Flore zet goed druk en wanneer een terugspeelbal op de doelvrouw te kort gegeven wordt is ze er als de kippen bij om de bal net voor de doelvrouw in doel te leggen : 2-1, 3 doelpunten na 10 min. spelen.
Egem probeert de voorsprong uit te diepen maar de pogingen van Lisa en Lobke leveren (net) geen doelpunt op.
Het goede spel van de thuisploeg verdwijnt na een halfuur plots en de bezoekers ruiken hun kans.
Wanneer er in de 42ste min. een strafschop gefloten wordt, kunnen ze zo de bordjes terug in evenwicht brengen : 2-2
We gaan de rust in met een gelijkspel, jammer want de kansen waren er om met een voorsprong de eerste helft af te sluiten.

Het begin van de tweede helft start evenwichtig met een hoekschop voor de bezoekers, maar die levert niets op.
Langzamerhand neemt Egem de wedstrijd terug in handen en wanneer Lisa, in de 54ste min. zich goed doorzet op de linkerflank bereikt ze Lobke. Lobke slaagt er in om, omringd door enkele verdedigsters, de bal “in den draai” in de bovenste hoek te trappen : 3-2.
Egem blijft geconcentreerd verder spelen en 4 min. later ziet Lisa dat de doelvrouw te ver uit haar doel staat en verschalkt haar met een verre trap : 4-2 !
De thuisploeg is van plan om de bezoekers niet meer terug te laten komen en blijft op zoek gaan naar een doelpunt. Bij Bosdam Beveren lijkt de veer gebroken.
In de 68ste min. krijgt Egem een vrije trap op de rechterflank (tussen de middenlijn en de 16). Lisa probeert het rechtstreeks en we zien de bal perfect in de winkelhaak terecht komen : 5-2.
Er is nog één poging van de bezoekers, maar Tiany brengt redding zodat Egem eindelijk eens beloond wordt voor de geleverde prestaties. De eerste punten zijn binnen, op naar meer !

Volgende week worden we in Melsele verwacht. Aftrap om 16u00 !
Na de wedstrijd werd Eva, die vorige week in het huwelijk trad, in de bloemen gezet. We wensen Kobe en Eva veel geluk samen !