4 februari 2023 : Dames Vk Egem - Noorse Sv : 3-4
Ik begon vorige week mijn verslag met de melding dat Egem een moeilijk seizoen heeft, en het stopt maar niet. Ziektes, (langdurige) blessures… zorgden ervoor dat ook Frie, Emily, Camille, Timéa en Jolien moesten afhaken. Er werden enkele beloften doorgeschoven waardoor de gemiddelde leeftijd van de ploeg 18,38 jaar was.
Bij Noorse wat er duidelijk meer ervaring met een gemiddelde leeftijd van 25,50 jaar.

De wedstrijd start evenwichtig met een poging van Lieke die naast gaat, een poging van Noorse belandt in de handen van Lore.
De eerste echte kans is voor de bezoekers. Na wat geharrewar voor doel, kan Lore uiteindelijk de bal in hoekschop tikken.
In de 33ste min. kan Lisa de bal voorzetten, Nika werkt af : 1-0.
Lore moet, in de eerste helft, nog één keer aan de 1ste paal redding brengen, maar gescoord wordt er niet meer , we gaan de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft zijn de eerste kansen voor Egem. Een poging van Shania gaat naast maar in de 49ste min. lukt het wel. Een schot van Lisa gaat over de doelvrouw binnen : 2-0 !
In de 65ste min. lukt Noorse de aansluitingstreffer met een afstandsschot in de bovenhoek: 2-1.
In min. 71 komt de bal via Shania en Jutta bij Lisa, die Egem op een 3-1 voorsprong brengt.
Maar langzamerhand begint het verschil in leeftijd Egem parten te spelen. De ervaring en de kracht van de bezoekers zorgt ervoor dat Egem het laatste kwartier het moeilijk krijgt.
In de 81ste min. heeft de thuisploeg pech als, na een duel, de bal over Lore in doel gaat: 3-2.
Noorse drukt nu door en een schot gaat via de paal in doel : 3-3.
Egem moet de kelk tot de bodem ledigen want via een vrije trap, in de 89ste min., komt Noorse nog op voorsprong : 3-4.

De ontgoocheling was groot na het laatste fluitsignaal. Een moedig Egem verloor terug met 1 doelpunt verschil maar toch kunnen de speelsters met trots terug blikken op een prima prestatie, met veel inzet, welke jammer terug niet beloond werd.
Volgende week moeten we op bezoek in Opwijk, supporters op post !