02 oktober 2021 : Dames Vk Egem - Renaissance Mons : 6-1
Voor de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen kregen we het bezoek van Renaissance Mons. Wie denkt dat dit een nieuwe ploeg is, moet ik teleurstellen. St Ghislain is overgegaan in Renaissance Mons.

Egem begint het best aan de wedstrijd maar Lisa en Lobke vinden de doelvrouw op hun weg, zodat de nul op het bord blijft.

In de 12de minuut zien we een prima aanval via Lisa op de linkerflank. Haar voorzet wordt door Lobke verlengd, maar terug staat de doelvrouw op de juiste plaats. Uiteindelijk belandt de bal bij Marthe die de 1-0 op het bord trapt.

Egem blijft druk zetten en versiert 2 min. later een hoekschop. De trap van Lisa wordt door Marthe (ja idd terug Marthe) aan de 2de paal binnen gewerkt : 2-0, prima start van de thuisploeg.

Wanneer kort daarna de doelvrouw ver uit haar doel komt om een bal over de lijn te werken, gooit Danni vlug in, Marthe zet voor en Flore trapt de bal binnen : 3-0.

Na 20 min. spelen noteren we het eerste doelgevaar van de bezoekers : na een hoekschop wordt de bal over gekopt.

Bij de volgende tegenaanval omspeelt Lobke de doelvrouw en brengt ze Egem op een 4-0 voorsprong.

In de 26ste minuut zorgt balverlies bij Egem ervoor dat Mons kan tegenscoren : 4-1.

De wedstrijd kabbelt rustig verder en net voor de rust kunnen we eindelijk nog eens iets noteren: Marthe speelt Lobke aan, maar de doelvrouw zorgt er (terug) voor de we met een 4-1 tussenstand gaan rusten.

In de tweede helft valt in eerste instantie niet zoveel te beleven, het is allemaal wat minder zuiver waardoor we weinig kansen noteren.

Na een kwartier kunnen we eindelijk nog eens onze balpen bovenhalen: Flore bedient Danni en die trapt de 5-1 in het hoekje.
Bij de daaropvolgende aanval kan Lobke, op pass van Lisa, de 6-1 op het bord trappen.

Na 20 min. komen Lindsay en Shania op het plein en met hun eerste baltoets komen ze dichtbij de 7-1. Na pass van Lindsay ziet Shania haar poging op de deklat stranden.

We krijgen nog enkele (kleine) doelkansen, maar de score wijzigt niet meer, 6-1 is de eindstand zodat Egem ook de tweede thuiswedstrijd wint.

Volgende week spelen we om 13u00 in Zulte tegen Zulte Waregem die met 12 op 12 autoritair bovenaan de rankschikking staat, supporters op post !