Fc Heist - Dames Vk Egem : 5-2
Heist is een ploeg meer zeer veel ervaring, het zou dus een serieuze test worden voor onze youngsters.

De wind blies in de eerste helft in het voordeel van Egem, die meteen een hoekschop versiert, maar deze levert niets op.
Kort daarna, we spelen 5 min. is er prima stoorwerk van Lisa, de verdediging van Heist gaat in de fout en onze kapitein brengt Egem op voorsprong.
De volgende poging is voor de thuisploeg, maar het schot gaat over.
Het terrein is eerder wat aan de kleine kant zodat, met 2 ploegen die er vol voor gaan, het vlug ‘over en weer’ gaat.
Heist heeft pech als een schot op deklat belandt, maar daarna wel geluk als een speelster van Egem, tijdens het ontzetten van de bal, die in eigen doel werkt : 1-1.
Heist duwt wat door en via een schot, laag over de grond, komen ze op voorsprong.
Egem probeert om vlug terug op gelijke hoogte te komen. De eerste poging van Steffi gaat naast, maar de volgende poging wordt wel verzilverd. Ze devieert een voorzet van Melissa in doel : 2-2 in de 22ste min.
Na een half uur kan een speelster van Heist centraal op doel gaan, maar Britt brengt redding.
Ook aan de overkant is er een goede reactie van de doelvrouw nodig als een hoekschop van Famke bijna rechtstreeks in doel gaat.
10 minuten voor de rust kan Heist, via een schot in de verste hoek, op voorsprong komen en geeft die niet meer af. We gaan rusten met een 3-2 tussenstand.

De tweede helft zien we de eerste 20 min. weinig doelgevaar. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht totdat een terugspeelbal verkeerd wordt ingespeeld zodat Heist op een 4-2 voorsprong komt.
Een poging van Femke gaat net naast de paal en ook aan de overkant moet Britt gepast uitkomen om een doelpunt te vermijden.
En net wanneer iedereen denkt dat wedstrijd gespeeld is, trapt Jana Stolle (in de 90ste min.) over Britt in doel : 5-2.

Jammer van de 2 own-goals maar het zijn zo’n wedstrijden die onze jonge groep sterker maakt, onze tijd komt nog wel...