Dames Vk Egem - Sv Zulte Waregem : 3-2
Er zijn zo van die dagen...

Voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem konden we niet rekenen op Tiff, Lobke en Sophie. Sarah viel nog ziek uit, Steffi werd toegevoegd aan de selectie.
Na de opwarming moest Flore gekwetst afhaken en na 3 min. spelen moest ook Eva de wedstrijd staken (ze werd vervangen door Florence). We wensen allen een spoedig herstel !

Door deze onverwachte blessures moet er heel wat geschoven worden waardoor het wat zoeken is op het veld. Toch is de eerste kans voor Ellen, maar ze komt net te kort om de bal in doel te kunnen verlengen.
Ondertussen houdt onze jonge verdediging Zulte goed in bedwang maar wordt in de 31ste min. verrast door een snel genomen vrije trap.
Jana Coryn kan alleen op doel en de 0-1 is een feit.
Egem slaagt er in de eerste helft niet meer in om de gelijkmaker te maken zodat we gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Na enkele positiewissels start Egem goed aan de tweede helft, maar doelvrouw Jolien Douterloigne redt de poging van Merel en ook op de daaropvolgende hoekschop krijgt de thuisploeg de bal niet in doel.
De tweede helft is Egem duidelijk de baas, maar blijft het oppassen voor de snelle tegenaanvallen van Zulte. Marithé moet redding brengen op een afstandsschot.
Wanneer Steffi centraal zich vrij draait en alleen op doel kan, wordt ze foutief gestopt met een rode kaart voor Noa Delhaye tot gevolg.
De vrije trap wordt door Dani genomen. Een volgt een raket en via de onderkant van de deklat gaat de bal in doel. De keepster was kansloos en het staat 1-1.
Egem gaat op zoek naar de 3 punten. Steffi ziet haar poging gered door de doelvrouw, maar enkele minuten later moet Jolien Douterloigne zich toch gewonnen geven als Febe een voorzet van Lindsay aan de 2de paal tegen de netten kan trappen : 2-1 !
Het blijft een spannende wedstrijd en het wordt nagelbijten (figuurlijk dan want met een mondmasker...) wanneer Manon Lamotte in de 87ste min. Zulte, met een schot over de grond, weer op gelijke hoogte brengt.
Egem geeft de moed niet op maar heeft nog maar weinig tijd...
Wanneer er in de 89ste min. een vrije trap komt voor de thuisploeg net voor de dug-out gaan we op het puntje van onze stoel zitten (ook figuurlijk natuurlijk) want Dani heeft altijd een goed schot in de benen. En Dani doet het ! Ze trapt de bal hard en hoog in doel en zorgt ervoor dat Egem de 3 punten thuis houdt en dat haar ex-ploeg zonder punten naar huis moet.

We zagen een sterke tweede helft met veel inzet, mooie doelpunten en veel spanning in het laatste kwartier.
Volgende week worden we in Melsele verwacht, de enige ploeg die nog 9 op 9 heeft...