Dames Vk Egem - Sv Sottegem : 4-2
Na een bizarre en moeilijke start, wegens de Covid-maatregelen, hadden de 2 voorbije bekerwedstrijden wel het nodige vertrouwen geschonken en werden de diverse plaatsjes ingevuld.
Voor de eerste competitiewedstrijd kregen we Sottegem op bezoek. Dit zijn altijd al moeilijke wedstrijden geweest, met wisselend succes.

De wedstrijd kan niet beter starten. Na 5 min. stuurt Yoica Camille weg op links, er volgt een gemeten voorzet waar Ellen aan de eerste paal opduikt en de 1-0 op het bord zet.
De bezoekers slagen er in de beginfase niet echt in om een kans bij elkaar te sprokkelen.
Na 11 min. is er een vrije trap voor Egem. Het schot van Febe verrast de doelvrouw maar jammer genoeg belandt de vrije trap op de deklat. Gelukkig staat Lobke op de juiste plaatse om de 2-0 binnen te duwen.
Het doelgevaar blijft komen van de thuisploeg. Na 23 min. wordt Dannielle, na mooi samenspel, afgezonderd op de rechterflank.
De verdediging van Sottegem ziet Ellen over het hoofd. De voorzet van Dannielle wordt door Ellen, centraal in de 16 vakkundig binnen getrapt : 3-0.
In het laatste kwartier van de eerste helft komen de bezoekers beter in de wedstrijd. Er volgen enkele verwittigingen maar telkens wordt er te haastig besloten of staat Marithé pal.
Toch gaan we rusten met een 3-1 tussenstand. In de 40ste min. kan Justine Hellinckx, na hoekschop, de aansluitingstreffer maken.

We krijgen na 4 min. in de tweede helft een kopie-aanval van het begin van de wedstrijd. Camille zet voor, Ellen werkt af : 4-1.
De wedstrijd bloedt daarna wat door. Camille (naast) en Merel (redding doelvrouw) krijgen de bal niet tegen de netten maar ook aan de overkant zien we weinig doelgevaar.

Een kwartier voor affluiten kan Elise Behaeghe terug een hoekschop verzilveren en brengt Sottegem tot 4-2. Maar daarna lukt het beide ploegen niet meer om te scoren zodat 4-2 de eindstand is.

Een verdiende overwinning dat bevestiging vraagt.
Volgende week is er een bekerwedstrijd, we worden dan terug in Woluwe verwacht, dit keer spelen we tegen de ploeg uit SL, supporter op post!