Dames Vk Egem - Ladies Oudenburg : 5-1
In de voorbereiding verloren we in Oudenburg, maar ondertussen geraken onze speelsters meer ingespeeld op elkaar en daarnaast stond er een felle wind die ook wel een rol zou spelen.

Egem start met windvoordeel en creëert meteen ook de eerste kansen maar pogingen van Femke, Steffi en Fleur leveren geen doelpunt op. Na 12 min. zijn we er dichtbij maar Lisa krijgt, na hoekschop van Merel, de bal niet in doel.
2 min. later is er terug een hoekschop voor Merel. Na een misverstand tussen de doelvrouw en een verdedigster, staat Lisa op de juiste plaats om de 1-0 binnen te tikken.
Egem blijft voor gevaar zorgen en komt in de 21ste min. op een 2-0 voorsprong wanneer Femke, van buiten de 16, de bal over de doelvrouw in de bovenste hoek trapt.
Oudenburg krijgt, na een vrije trap, de bal tegen de netten maar net daarvoor werd gefloten voor buitenspel dus dit doelpunt wordt, zonder protest, afgekeurd.
Merel, Steffi en Fleur krijgen nog kleine kansen, maar het blijft 2-0.
De vraag die we ons in de rust stellen was of 2-0 voldoende is, want straks beginnen de bezoekers met windvoordeel, het zou dus best spannend kunnen worden.

De vrees is echter ongegrond want Egem komt goed uit de kleedkamers en kan al na 1 min. scoren. Merel gaat door op links, haar schot wordt door de doelvrouw nog gered, maar Jade is goed gevolgd en de 3-0 is een feit.
Egem gaat door op het elan en Steffi, die mag terugblikken op een sterke wedstrijd, brengt Egem op een 4-0 voorsprong door, centraal voor doel, de bal naast de keepster in het hoekje te trappen.
In de 58ste min. komt Oudenburg terug tot 4-1 nadat Benedikte Bonny een vrije trap binnen trapt. Egem moet dan eventjes alle zeilen bijzetten om geen doelpunt meer binnen te krijgen en slaagt daar ook in.
Langzamerhand neemt Egem de wedstrijd terug in handen. De doelvrouw redt knap op een schot van Steffi maar moet zich uiteindelijk toch nog gewonnen geven als ze een schot van Oakly stopt, maar Jade terug op de juiste plaats staat : 5-1, meteen ook de eindstand.

We zagen een prima wedstrijd van alle 14 speelsters, maar een pluim gaat toch naar de onuitgegeven verdediging. 2 speelsters van 15, eentje van 16 en daarbij de ervaren Charlie (leeftijd noem ik niet :) ) die dit allemaal leidt.
Volgende week zijn we bye, daarna krijgen we de Cerkelladies op bezoek.