Dames Vk Egem - Fc Menen United : 5-0
Menen is één van de nieuwe ploegen in 1ste provinciale, dus onbekend als tegenstrever ware het niet dat onze 2de provinciale er een oefenwedstrijd tegen speelde en ons wat info doorgaf.

De bezoekers starten fel en zijn al meteen gevaarlijk, maar de kopbal, na een hoekschop, gaat naast.
Na 10 min. zien we het eerste doelgevaar van Egem. De keepster redt knap een “vluchtschot” van Steffi.
De volgende kans is terug voor Menen en niet toevallig op hoekschop, want die zorgden altijd voor gevaar. Gelukkig voor Egem kan de bal nog net voor de lijn, en met behulp van de deklat, weggewerkt worden.
Kort daarna krijgt Egem een hoekschop. Femke zet voor, Melissa kopt staalhard binnen : 1-0.
4 minuten later is het weet prijs. Na wat geharrewar voor het doel van Menen, krijgt geen enkele speelster de bal weg en de 2-0 is een feit.
Egem is nu op dreef. Marthe stuurt Femke op de rechterflank, Steffi devieert de pass net naast.
Maar het blijft oppassen voor de uitbraken van de bezoekers. Na een goede aanval van Menen kan Timéa de voorzet nog tijdig wegwerken.
In de 38ste minuut komt de bal via Merel en Femke bij Marthe maar haar schot strandt op de deklat. In de rebound trapt ook Merel op de deklat, maar 3de keer goede keer : de volgende poging is wel raak : 3-0.
Enkele minuten later kan een speelster van Menen centraal door, maar haar schot is wat onbesuisd en gaat hoog over.
Net voor affluiten zien we een solo van Marthe op de rechterflank, ze bedient Merel en de 4-0 is een feit, meteen ook de ruststand.

Het begin van de tweede helft is voor de thuisploeg. De keepster redt de poging van Fleur met de voet in hoekschop. De daaropvolgende hoekschop belandt via de rug van een verdedigster in doel : 5-0.
De warmte en de grote voorsprong zorgen ervoor dat het niveau van de wedstrijd daalt en het niveau van de inkt van mijn balpen stabiel blijft.

We onthouden vooral de prima eerste helft en met een 6 op 6 hebben we de start zeker niet gemist. Volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar Heist.