23 september 2023 : Ladies Oudenburg - Dames Vk Egem : 2-2
Na het nipte verlies in Bredene en de winst tegen Gullegem moest onze Du16 op bezoek in Oudenburg. Oudenburg verloor vorige week ook maar nipt van Bredene, we waren gewaarschuwd.
Buiten de geblesseerde Maria was iedereen present deze morgen.

Egem begint het best aan de wedstrijd maar vindt geen opening in de achterlinie van Oudenburg.
Het is even schrikken als bij de eerste tegenaanval de bal op de paal belandt, maar daarna neemt Egem terug meteen over.
Nadat we al verschillende keren riepen “trapt toch eens”, besluit Manon dan toch eens het combinatievoetbal te onderbreken en op doel te trappen en brengt Egem zo op een verdiende 0-1 voorsprong.
Bijna wordt het nog 0-2 maar de bedrijvige Sarah kan de voorzet van Manon niet in doel verlengen.

In de 2de periode krijgen we hetzelfde spelbeeld.
Lot bereikt Jute op de rechterflank maar Flavie krijgt de bal niet in doel. Ook Lot heeft pech als haar poging in het zijnet belandt.
Uiteindelijk krijgt Lot dan toch eens vrije doorgang en kan ze centraal de 0-2 binnen trappen.
Een poging van Lot belandt nog op de paal en Manon besluit net naast.
Net voor de rust kan Oudenburg nog tegenprikken en komt zo op een 1-2 .

Na de rust zien we toch wat ander spelbeeld. Egem verliest wat de controle, vergeet te “voetballen” en laat Oudenburg terug in de wedstijd komen waardoor de thuisploeg de bordjes terug gelijk kan zetten: 2-2.
Het siert onze ploeg wel dat ze daarna blijven gaan om toch maar de 3 puntjes mee naar huis te nemen.
We krijgen de ene hoekschop na de andere. De thuisploeg moet zich beperken tot het wegwerken van alle pogingen. Sarah komt nog dichtbij de 2-3, maar de keepster tikt de bal nog in hoekschop.

In de laatste 20 min. probeert Egem wel nog maar hun kapitein zorgt er achteraan voor dat alle pogingen te niet worden gedaan en als Egem dan (eindelijk) nog eens een mooie aanval opzet, kan de doelvrouw de poging van Jade uit de winkelhaak tikken.

Egem blijft dus steken op een gelijkspel. Het verdiende, op basis van het veldoverwicht, zeker meer maar de thuisploeg verdedigde stevig en Egem liet zich, op meerdere vlakken, meeslepen in het spel van de thuisploeg.
Volgende week krijgen we Eernegem op bezoek, supporters op post !