7 oktober 2023 : Ksv Veurne - Dames Vk Egem : 0-13
Onder een stralende zon begint Egem vanaf de beginfase met druk te zetten op de verdediging van Veurne.
Het eerste schot op doel is dan ook voor de bezoekers. Lot bedient Maëly maar haar schot wordt gestopt door de doelvrouw. Ik maak meteen gebruik om de laatste 4 woorden van die zin te kopiëren want ik zal ze nog veel nodig hebben tijdens dit verslag.
Egem begint kort daarna aan een resem hoekschoppen. Axelle bereikt Lot maar haar 2 pogingen worden telkens gestopt door de doelvrouw.
De volgende poging van Lot belandt op de paal en de daaropvolgende poging van Maëly kan weggewerkt worden.
Er valt in de beginfase veel te beleven : een schot van Manon gaat over en pogingen van Lot en Sarah worden terug gestopt door de doelvrouw.
De ene na de andere hoekschop zorgt telkens voor gevaar maar het blijft 0-0 en Egem krijgt de bal maar niet in doel. Lot treft nog eens de deklat, het blijft 0-0.
Na een kwartier zien we dan eindelijk de bal tegen de netten gaan. Een schot van Sarah wijkt af en verrast zo de doelvrouw : 0-1.
Kort daarna zie we een op maat gesneden pass van Maëly tussen 2 speelsters. Sarah is beleefd, zegt dank u en trapt de 0-2 voorbij de doelvrouw.
Egem blijft goed combineren. We zien een mooie aanval via Jade-Lot-Manon, de keepster redt in hoekschop.
Na de hoekschop zien we wat flipperkast tot de bal bij Maëly belandt, zij brengt de score op 0-3.

In het tweede kwartier, zien we geen wijzigingen qua spelbeeld. Egem versiert meteen een hoekschop, de daarop volgende poging van Maëly kan op de lijn weggewerkt worden.
Even ook vermelden dat de hoekschoppen vandaag door Zoë en Axelle prima getrapt werden. Zo kan Lot een hoekschop van Axelle binnen werken : 0-4.
De volgende pogingen van Jade en Axelle gaan over maar daarna is het terug prijs : Lot legt de bal klaar voor Maëly : 0-5.
De volgende kans is voor Jute die de bal centraal kan onderscheppen en richting doel gaan, maar haar poging strandt op de paal.
Daarna speelt de doelvrouw zich terug in de kijker door kort na elkaar de poging van Lot en Jute te redden. Er volgt wel terug een hoekschop. Lot kan de bal klaar leggen voor Jute en die plaatst de bal netjes in doel : 0-6, meteen de ruststand.

In het derde kwartier moet ik minder noteren. Pogingen van Zoë en Sarah worden gestopt door de doelvrouw en Flavie ziet haar poging op de paal terecht komen.
In een wat mindere periode kan Veurne een hoekschop forceren. Die levert geen gevaar op waarna Egem terug de versnelling wat hoger inschakelt. Na een vlotte combinatie over meerdere stations, kan Axelle de 0-7 binnen trappen.
Net voor het einde kan Sarah doorgaan op haar flank. Haar voorzet wordt door Axelle in de winkelhaak getrapt : 0-8.

In het laatste kwartier (dat eigenlijk telkens 20 min. duurt) krijgt Egem meerdere kansen, maar de keepster blijft op een hoog niveau spelen.
Veurne zorgt voor gevaar bij een vrije trap, maar Maithe tikt over. De hoekschop wordt ontzet en Maëly, Manon en Lot gaan meteen in de tegenaanval maar … ook deze poging wordt gestopt door de doelvrouw.
Via een plaatsbal brengt Manon de score op 0-9 waarna het terug vlot gaat :
Lot wordt centraal aangespeeld : 0-10.
Via Sarah en Lot komt de bal bij Jade : 0-11.
Een schot van Maëly : 0-12 waarna Manon, op pass van Lot, de eindscore vastlegt : 0-13.

We zagen een prima wedstrijd (vooral het eerste kwartier was voor vingers en duimen af te likken) met verzorgd voetbal. Dankzij de uitstekende wedstrijd van de doelvrouw werd de score beperkt tot 0-13.
Het belangrijkste is echter dat we goed voetbal zagen van Egem, wat ook de uitslag mag zijn.
Volgende week krijgen we Waregem op bezoek. Supporters op post !